Sport > Ostali sportovi

U stilu Silikonske doline: MERCEDESOV F1 kampus treba da VRATI EKIPU na stazu stare slave

Osim Braklija, Mercedes ima i posebno postrojenje za razvoj motora koje se nalazi oko 44 kilometra severno u mestu Briksvort

Izvor: K1info/Klix.ba

22/05/2023 > 20:37

podeli vest:

U stilu Silikonske doline: MERCEDESOV F1 kampus treba da VRATI EKIPU na stazu stare slave
Foto: Twitter/Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team


Mercedes je predstavio sledeću fazu rekonstrukcije svoje F1 fabrike vredne 70 miliona funti koja se nalazi u Brakliju u Velikoj Britaniji, gde se naporno radi kako bi se Mercedesov F1 tim vratio na stazu stare slave.

Ekipa je počela da koristi ovu fabriku 2010. godine, kada se Mercedes vratio u Formulu 1 kao samostalna ekipa, odnosno pošto je kupio Brawn GP. Prethodni timovi Honda i British American Racing takođe su imali bazu na istoj lokaciji.

Mercedes je sproveo 30 različitih projekata za preoblikovanje postrojenja za dizajn i proizvodnju u svojoj fabrici od 2017. godine, a sada radi na proširenju kampusa u stilu Silikonske doline.

Deo ovog kampusa će biti moderne zgrade, restorani, teretane i još mnogo toga.

U srcu planova su Net Zero ciljevi, među kojima je energija osigurana iz 100 posto obnovljivih izvora, a kampus će biti pešačka zona.

Cilj Mercedesa je i smanjenje potrošnje vode za 50 posto po osobi dnevno, kao i recikliranje više od 60 posto kancelarijskog otpada.

Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Toto Volf

- Naš kampus je prvobitno izgrađen za 350 ljudi, a danas nas ima 1.250. Razvoj kampusa u proteklih pet godina vrši se neverovatnom brzinom. Sada planiramo da ga proširimo sa nekoliko novih zgrada i pretvorimo ga u moderan kampus - izjavio je šef tima Toto Volf.

Osim Braklija, Mercedes ima i posebno postrojenje za razvoj motora pod nazivom Mercedes AMG High Performance Powertrains, koje se nalazi oko 44 kilometra severno u mestu Briksvort.

 

Ostavite komentar