Sport > Ostali sportovi

Maks Ferstapen ostvario NAJBOLJE VREME na drugom treningu, Karlos Sainc IMAO INCIDENT

Šarl Lekler i Karlos Sainc imali su drugo i treće vreme, a Monačanin je bio sporiji samo za 65 hiljaditih delova sekunde od Ferstapena

Izvor: K1info

26/05/2023 > 18:42

podeli vest:

Maks Ferstapen ostvario NAJBOLJE VREME na drugom treningu, Karlos Sainc IMAO INCIDENT
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno


Maks Ferstapen ostvario je najbolje vreme na drugom treningu za VN Monaka. Holanđanin je krug odvezao za 1:12,462, a pratio je ga je Šarl Lekler koji je bio sporiji samo za 65 hiljaditih delova sekunde. Karlos Sainc je bio treći sa rezultatom 1:12,569.

Fernandu Alonsu je zaostatak od 0,220 sekundi doneo četvrto vreme, dok je Meklarenov vozač Lando Noris sa 1:12,906 bio peti. Britanac je donekle popravio raspoloženje svojoj ekipi jer je drugi vozač Meklarena Oskar Pjastri imao tek 18. rezultat.

Luis Hamilton je zaostao nešto manje od pola sekunde u svom unapređenom Mercedesu, dok je Serhio Perez bio sporiji od klupskog kolege za 0,529 sekundi.

Valteri Botas iz ekipe Alfa Romeo bio je impresivan osmi, ispred Alpinininog dvojca Pjera Gaslija i Estebana Okona koji su uspeli da se plasiraju među prvih deset.

Džordž Rasel se i u drugom treningu mučio sa tempom i završio je na 12. mestu sa zaostatkom od 0,729 sekundi.

Sedamnaest minuta pre kraja istaknuta je crvena zastava zbog udesa najbržeg iz prvog treninga Karlosa Sainca.

Trening je posle uklanjanja bolida Ferarija nastavljen, a Aleks Albon koji je ranije imao udes uspeo je da izađe na stazu i postavi vreme.

Sutra je na programu trening broj 3 od 12:30, dok su kvalifikacije na programu od 16:00 časova.

Ostavite komentar