Sport > Ostali sportovi

ADRENALIN stanuje na ZLATIBORU: Počeo HARD ENDURO MOTO SPEKTAKL

Srbija je prvi put domaćin ovako važnog takmičenja u kome učestvuje više od 300 vozača

Izvor: K1info/Tanjug

16/05/2023 > 21:57

podeli vest:

ADRENALIN stanuje na ZLATIBORU: Počeo HARD ENDURO MOTO SPEKTAKL
Foto: screenshot/Tanjug


Svečanim defileom više od 300 vozača iz 40 zemalja na Zlatiboru je počeo Svetski šampionat u jednoj od najatraktivnijih moto disciplina Hard Enduro. Srbija je prvi put domaćin ovako važnog takmičenja, a već sutra biće održan trening i kvalifikacije na Prologu za sve klase, a potom i Akrapovic Straight Rhythm finale.

Tokom tri dana takmičenja učesnici će pokušati da savladaju 300 kilometara ekstremnih terena na stazama na Zlatiboru, Tari i u Mokroj Gori. U okviru relija biće vožene četiri klase: Pro, Expert, Hobby i klasa amatera.

- Sutra u 17.00 časova voziće se poligon koji će biti i trening i kvalifikacije. Već od 16 časova pozivamo ljude da dođu, biće pravi spektakl, nešto što mogu videti samo po svetu. Mi smo jedna od sedam zemalja koja ove godine učestvuje u šampionatu, a posle nas takmičari nastavljaju takmičenja u Austriji, Italiji, Rumuniji, Španiji, Nemačkoj i Kanadi - rekao je Nikola Belić, organizator ovog važnog sportskog takmičenja.

On je dodao da je čast biti u jednom takvom nizu.

- Tereni su zaista fascinantni, takmičari voze u četiri klase, pro, ekspert, hobi i amater, tako da svako može odabrati težinu staze koju može da izveze, tereni su jako teški, jako zahtevni za ove najjače klase i jednostavno njima je to izazov da savladavaju takve prirodne prepreke - rekao je on.

Svetski kup je prepoznao Srbiju kao odličan teren gde može da se održi jedno ovakvo takmičenje, što potvrđuju i učesnici.

- Očekujem mnogo dobrih staza, dobru organizaciju kao i uvek, momci su odradili sjajan posao i oni su primer za sve organizatore i za mene lično. Što se tiče staza uvek je zanimljivo da se vozi trka na planinama i radujem se tome - rekao je Teodor Kabakčijev iz Bugarske.

Španac Mario Roman istakao je da prošle godine nije ostvario najbolji rezultat, jer nije bio 100 odsto zdrav, ali da sada očekuje bolji plasman.

- Prošle godine za mene nije bila dobra trka zato što sam slomio palac posle pet minuta takmičenja, pa sam morao da se naredna tri dana takmičim pod bolovima, ali sam bio srećan što sam uspeo da završim trke, jer je staza odlična, sjajne su planine, teren je neverovatan i jako sam uživao - rekao je Roman.

Srbija je sada u samom vrhu što se tiče takmičenja i staza, a organizatori veruju da će ova manifestacija postati tradicija.

 

 

 

Ostavite komentar