Sport > Ostali sportovi

FERARI SE VRATIO: Šarl Lekler OSVOJIO POL POZICIJU ispred Red Bulovih takmičara na VN Azerbejdžana

Maks Ferstapen ponovo nije uspeo da se domogne pol pozicije u Bakuu, iako je na prošlogodišnjoj trci trijumfovao sa treće startne pozicije

Izvor: K1info

28/04/2023 > 17:22

podeli vest:

FERARI SE VRATIO: Šarl Lekler OSVOJIO POL POZICIJU ispred Red Bulovih takmičara na VN Azerbejdžana
Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits


Ferarijev vozač Šarl Lekler uspeo je da nadmaši konkurente iz Red Bulovog šampionskog tima i po treći put zaredom startovaće sa pol pozicije na VN Azerbejdžana, koja se vozi u nedelju 30. aprila. On je najbolji krug odvezao u vremenu 1:40,203, dok je svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu Holanđanin Maks Ferstapen bio sporiji za 0,188 sekundi.

Interesantno je da su prilikom prvog izlaska u Q3 delu kvalifikacija Lekler i Ferstapen imali identično vreme u hiljaditi deo sekunde 1:40,445, što je nagovestilo da će borba za pol biti neizvesna do samog kraja.

Iz drugog reda startovaće Ferstapenov klupski kolega Serhio Perez (+0,292) i Ferarijev takmičar Karlos Sainc (+0,813).

Luis Hamilton, koji se provukao u završni deo kvalifikacija sa najslabijim rezultatom u Q2, popravio je utisak i zauzeo peto mesto, kasnivši za prvoplasiranim Leklerom za 0,974 sekundi. Fernando Alonso bio je šesti, dok je Meklarenov vozač Lando Noris zauzeo sedmu poziciju. Pored njega će iz četvrtog startnog reda krenuti Juki Cunoda iz Alfa Taurija. Preostala dva mesta pripala su Lensu Strolu iz Aston Martina i Oskaru Pjastriju iz Meklarena.

Najneprijatnije iznenađenje priredio je Mercedesov takmičar Džordž Rasel koji nije uspeo da se plasira među deset najboljih, zbog čega će startovati sa 11. pozicije.

Tokom Q1 dela kvalifikacija dva puta je isticana crvena zastava, najpre zbog udesa Nika de Vrisa iz Alfa Taurija, a posle nastavka kvalifikacija u istoj, trećoj krivini pogrešio je i Alpinin takmičar Pjer Gasli.

Sutra se od 10:30 voze kvalifikacije za sprint trku koja je na programu istog dana u 15:30.

Velika nagrada Azerbejdžana vozi se u nedelju od 13:00.

 

Ostavite komentar