Sport > Ostali sportovi

Mark Markes HITNO operisan, PROPUŠTA Veliku nagradu Argentine

Španac je tokom trke za VN Portugala naleteo na Migela Oliveiru, zbog čega je kažnjen sa dva duga kruga na narednoj trci

Izvor: K1info/Tanjug

27/03/2023 > 14:36

podeli vest:

Mark Markes HITNO operisan, PROPUŠTA Veliku nagradu Argentine
Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Breton


Vozač Honde Španac Mark Markes propustiće trku za Veliku nagradu Argentine, pošto je danas u Madridu operisao ruku, saopšteno je na zvaničnom sajtu MotoGP šampionata.

Markes je na jučerašnjoj trci za VN Portugalije izazvao udes zbog čega je morao da odustane. On je po povratku u Madrid obavio detaljne lekarske preglede u kojima je utvrđeno da je slomio prvu metakarpalnu kost zbog čega je odmah operisan.

U saopštenju Repsol Honde navodi se da će Markes da propusti trku u Argentini, koja će biti održana drugog aprila, kako bi se u potpunosti oporavio i bio što spremniji za nastavak sezone u MotoGP šampionatu.

Markes je kažnjen sa dva duga kruga na sledećoj trci pošto je izazvao incident na VN Portugala.

Na kaznu je reagovao Aleš Espargaro, rekavši:

- Po meni je trebao da bude kažnjen minimum zabranom jedne trke, kao što su kaznili Takakija Nakagamija u Barseloni - rekao je vozač Aprilije, a kada mu je rečeno da je Markes dobio kaznu dva duga kruga, naveo je da je to "smešno".

Foto: Youtube PrintScreen/MotoGP

Aleš Espargaro (Aprilia Racing)

- Kako god… Baš me briga, nisam taj koji određuje pravila, jedino se nadam da je Migel (Oliveira) dobro. Brzinom kojom je naleteo na njega mogao je da mu uništi koleno. To mi je poznato jer sam doživeo takvu povredu kada me je udario Bredli Smit u Barseloni. Slomio mi je koleno i bio sam u velikim bolovima godinu dana. Nadam se da će Migel biti dobro - završava Espargaro.

Medicinski izveštaji govore da je portugalski vozač imao dosta sreće i da nema preloma.

 

Ostavite komentar