Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Džek Miler NAJBRŽI na drugom treningu, Pol Espargaro imao TEŽAK UDES

Prvim i drugim treningom na stazi Algarve započelo je svetsko prvenstvo u sve tri kategorije ovogodišnjeg šampionata u motociklizmu

Izvor: K1info

24/03/2023 > 20:18

podeli vest:

MotoGP: Džek Miler NAJBRŽI na drugom treningu, Pol Espargaro imao TEŽAK UDES
Foto: Twitter screenshot


Novajlija u timu Red Bul KTM, Džek Miler, ostvario je najbolje vreme na samom završetku drugog treninga za Veliku nagradu Portugala, ujedno postavivši novi rekord staze.

Trening je čak dva puta prekidan isticanjem crvenih zastava, pri čemu je drugi prekid usledio zbog udesa Pola Espargara u krivini broj 10. Posle ukazivanja pomoći na licu mesta, Španac je sanitetskim vozilom prebačen u bolnicu, a prve vesti o težini povreda ukazuju na povrede leđa i grudnog koša koje nisu opasne po život.

Kada je trening nastavljen, Miler, koji je do tada imao 13. vreme, doslovce je dao gas do daske i ostvario najbolji rezultat u vremenu 1:37,709. O njegovom rezultatu najbolje govori podatak da je sledeći najbolji KTM-om vozač, novajlija Augusto Fernandez, tek na 16. mestu.

Vozači Aprilije Maverik Vinjales i Dukatijev šampion Frančesko Banjaja ostvarili su drugo i treće vreme. Banjaja, koji je nakratko bio prvi, pre završetka treninga skrenuo je sa staze i potom odgurao svoj Dukati do boksa.

Mark Markes je odlučio da prati Fabija Kvartarara, ali je takođe završio kraj staze u šljunku, zbog čega će prolazak u Q2 morati da potraži iz Q1 dela kvalifikacija.

Luka Marini je bio jedan od vozača koji su imali udes tokom kavlifikacija, ali se vratio u boks i na kraju ostvario četvrto vreme na rezervnom motociklu. Za njim su se plasirali Horhe Martin, Fabio Kvartararo i Žoan Zarko.

Marko Beceki je drugi član Mooney VR46 tima koji se direktno plasirao u završni deo kvalifikacija, a ostala dva mesta su pripala Alešu Espargaru iz Aprilije i novajliji u šampionskoj ekipi Dukati Enei Bastijaniniju.

Sutra je na programu slobodan trening broj 3, posle čega slede kvalifikacije, a prva MotoGP sprint trka je na programu od 16:00 časova.

 

Ostavite komentar