Sport > Ostali sportovi

MotoGP kvalifikacije: Mark Markes OSVOJIO prvu ovogodišnju pol poziciju

Prva sprint trka ovogodišnjeg MotoGP šampionata vozi se od 16:00 časova

Izvor: K1info

25/03/2023 > 13:25

podeli vest:

MotoGP kvalifikacije: Mark Markes OSVOJIO prvu ovogodišnju pol poziciju
Foto: Twitter screenshot/MotoGP


Mark Markes je osvajač pol pozicije na Velikoj nagradi Portugala. On je najbrži krug ikada na stazi Algarve odvezao u vremenu od 1:37,226. Španac je bio najbrži i u prvom kvalifikacionom delu, dok je drugi bio miljenik domaće publike Migel Oliveira na Apriliji.

Petanest minuta drugog dela kvalifikacija najpre je obeležio Džek Miler još jednim najbržim krugom (1:37,549), ali je njegov rezultat nadmašio svetski šampion  Frančesko Banjaja sa 1:37,290. Međutim, u poslednjem krugu za iznenađenje se pobrinuo Mark Markes koji će na današnjoj sprint trci, kao i na sutrašnjoj glavnoj trci, startovati sa prve pozicije.

Najveći konkurenti Markesu iz prvog startnog reda biće Frančesko Banjaja i Horhe Martin iz Pramak Dukatija.

Migel Oliveira bio je četvrti, dok će Džek Miler, koji je izleteo tokom kvalifikacija, krenuti sa pete pozicije. Dukatijev vozač Enea Bastijanini kompletirao je drugi startni red.

Treći startni red rezervisan je za Maverika Vinjalesa iz Aprilije i dvojac Mooney VR46 tima Marka Becekija i Luku Marinija.

Žoan Zarko je ostvario deseto startno vreme, a pored njega iz četvrtog reda strarovaće svetski šampion iz 2021. Fabio Kvartararo i Aleš Espargaro.

U 16:00 časova vozi se prva sprint trka ovogodišnjeg MotoGP šampionata.

 

Ostavite komentar