Sport > Ostali sportovi

ZAVRŠEN regularni deo sezone NFL, POZNATI SVI UČESNICI plej-ofa

Svih šest susreta wild card runde igraće ekipe koje su se već srele u regularnom delu sezone

Izvor: K1info

09/01/2023 > 11:20

podeli vest:

ZAVRŠEN regularni deo sezone NFL, POZNATI SVI UČESNICI plej-ofa
Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass


Posle 17 odigranih kola poznati su svi učesnici NFL plej-ofa. Gledajući ekipe koje su izborile plasman i raspored utakmica u wild card rundi, nameće se sledeći zaključak - svih šest susreta igraju timovi koji su se već sreli tokom regularne sezone.

Ovo se dešava tek peti put u istoriji ovog takmičenja i prvi put od 2009. godine.

Iako će i ove godine biti nekih dobro poznatih lica - pre svega se misli na Toma Brejdija i Patrika Mahomsa - u plej-ofu se po prvi put u poslednjih nekoliko godina pojavlju tri ekipe: Jacksonville Jaguars (2017), New York Giants (2016) i Miami Dolphins (2016).

Foto: Tanjug/AP Photo/Adrian Kraus

Kvoterbek Džoš Alen i vajd risiver Džon Braun ekipe Buffalo Bills

Što se Brejdija tiče, legendarni kvoterbek predvodiće svoju ekipu Tampa Bay Buccaneersa koja je u regularnom delu zabeležila skor 8-9. Oni su tek šesti tim po redu u istoriji NFL-a koji je uspeo sa negativnim skorom da izbori prolaz u plej-of. Brejdiva ekipa će se susresti sa timom Dallas Cowboys protiv koje Brejdi nikada nije izgubio u karijeri (7-0).

Ljubitelji NFL-a takođe bi mogli biti svedoci još jednog kurioziteta: ako se u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) sretnu ekipe Buffalo Billsa i Kansas City Chiefsa, utakmica će se odigrati na neutralnom terenu.

Foto: NFL.com

Raspored utakmica vajld kard runde

Ova odluka usledila je posle objave NFL-a u četvrtak da se utakmica između Billsa i Cincinnati Bengalsa neće održati. Meč je prvobitno bio odložen kada je sejfti Billsa Demar Hemnlin doživeo srčani zastoj tokom prve četvrtine.

Ali ne postoji garancija da će se to i dogoditi jer će se o svemu pitati i prošlogodišnji osvajači AFC-a, ekipa Cincinnati Bengalsa koja je u Super Bowl finalu poražena od Los Angeles Remsa rezultatom 23-20.

 

Ostavite komentar