Sport > Košarka

"BAKSUZNI" tripl-dabl Jokića, ovo se NE DEŠAVA ČESTO - a o jednoj asistenciji I DALJE SE PRIČA

Naš košarkaš u redovima Denver Nagetsa sakupio identičan broj poena, skokova i asistencija

Izvor: K1info/telegraf.rs

21/12/2022 > 07:17

podeli vest:

"BAKSUZNI" tripl-dabl Jokića, ovo se NE DEŠAVA ČESTO - a o jednoj asistenciji I DALJE SE PRIČA
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je bio na visini zadatka i vodio je svoj Denver do trijumfa nad Memfisom rezultatom 105:91, uz neobične brojke pored svog imena - 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija za 37 odigranih minuta.

Bio je ovo Jokićev treći tripl-dabl u poslednjih pet mečeva (ukupno šesti u sezoni) a peti trijumf Nagetsa na poslednjih šest duela. Dovoljno da preuzmu prvo mesto na tabeli Zapadne Konferencije. Podsetimo, "pali" su samo protiv Los Anđeles Lejkersa pre četiri dana.

Jokić je za ovu partiju ponovo dobio velike pohvale od Šakila O'Nila koji ga je uporedio sa Timom Dankanom, dok je publiku oduševio jednom neverovatnom asistencijom - bez gledanja, kroz noge, za zakucavanje saigrača.

 

 

Kompletna prva postava Denvera bila je dvocifrena na kraju. Aron Gordon se istakao sa 24 poena, Brus Braun je dodao 16, Kristijan Braun je imao 13 kao Jokić, dok su Kaldvel - Poup i Hajland ubacili po 12 poena.

S druge strane, Dža Morant je bio nezaustavljiv u redovima Grizlija sa 35 poena i 10 asistencija. Dilon Bruks je ubacio 11, a Brendon Klark 10 i upravu tu treba tražiti uzrok poraza Memfisa.

Foto: Tanjug/AP

 

Pored Jokića, i Nikola Jović je u redovima Majamija "osetio teren" u noći između utorka i srede - mada je odigrao samo 81 sekundu i za to vreme nije stigao da se upiše ni u jednu kolonu.

Njegov tim poražen je od Čikaga rezultatom 113:103, a važnu ulogu u trijumfu Bikova imao je Crnogorac Nikola Vučević sa 29 poena i 12 skokova.

 

 

 

Ostavite komentar