Sport > Košarka

MARININE LAVICE pokazale kandže: Srbija RAZMONTIRALA Bugarsku u Beogradu

Naša selekcija trebalo bi da brani titulu šampiona na Evrobasketu sledeće godine

Izvor: K1info

24/11/2022 > 18:48

podeli vest:

MARININE LAVICE pokazale kandže: Srbija RAZMONTIRALA Bugarsku u Beogradu
Foto: Starsport


Košarkašice Srbije pobedile su Bugarsku sa 79:51 (25:9, 31:7, 10:22, 13:13) u Beogradu, u okviru kvalifikacija za Evrobasket koji će naredne godine biti održan u Izraelu i Sloveniji, a na kojem bi, ako sve prođe kako se nadamo, izabranice Marine Maljković trebalo da brane titulu šampiona.

U meču protiv Bugarki Srbija je dominirala tokom čitave utakmice i pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka. Doduše, Bugarke su sigurno poželele da sudija svira kraj kada je posle dvadesetak sekundi duela Radostina Dimitrova Hristova pogodila trojku i dovela svoju selekciju u vođstvo - 3:0, ali, tu želju nije bilo moguće ispuniti jer se meč ipak igra po pravilima, a ne po željama - punih 40 minuta.

No, to vođstvo bilo je sve što su Bugarke uradile u ovom meču. Od tog trenutka Tina Krajišnik i drugarice su preuzele sve konce igre u svoje ruke i neumoljivo punile koš rivalki, a Srbija je serijom od 16:0 najavila da Bugarsku čeka debakl u Beogradu. To se videlo i na kraju prve četvrtine, kada su Marinine lavice imale +16 poena prednosti (25:9), a postalo je i više nego jasno na poluvremenu. Naime, Srbija je drugu četvrtinu dobila sa fantastičnih 31:7 i prvo poluvreme završila sa nedostižnih 56:16.

Naravno, očekivalo se da će ritam u nastavku pasti, nije bilo razloga ama baš ni za kakvu jurnjavu, pa nije bilo čudo što je Bugarskoj dozvoljeno da koliko-toliko dođe do daha. Treći deo igre gošće su dobile sa 22:10, ali to nije bio nagoveštaj preokreta, već odlaska iz Beograda sa ne tako gorkim ukusom u ustima. Srbija je do kraja kontrolisala rezultat i igru, pa je posle 40 minuta na semaforu zasluženo pisalo 79:51 za naše dame.

U grupi E, u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru prošlog novembra odigrane su samo dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku sa 84:73, da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Srbije sa 84:66.

U ovom prozoru, pored duela Srbije i Bugarske, u nedelju će se odigrati i meč Hrvatske i Bugarske u Vukovaru.

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar