Sport > Košarka

OLIMPIJAKOS bez milosti: DESETKOVANI Partizan POTUČEN do nogu u ATINI

Samo devetorica izabranika Željka Obradovića nisu mogla da pruže jači otpor Grcima

Izvor: K1info

10/11/2022 > 20:00 >> 21:39

podeli vest:

OLIMPIJAKOS bez milosti: DESETKOVANI Partizan POTUČEN do nogu u ATINI
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana večeras su u Atini izgubili od Olimpijakosa sa 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4) u okviru sedmog kola Evrolige. Poraz jeste ubedljiv, ali ako se uzme u obzir da su Beograđani bili oslabljeni do te mere da su na duel došli sa devetoricom igrača, onda i nije čudo što je rezultat bio takav.

Crno-beli su u prošlom kolu elitnog evropskog takmičenja takođe bili u Atini - tada su savladali Panatinaikos, ali ako uzmemo u obzir da su se u tom meču povredili Dante Egzum i Balša Koprivica, da su sada zbog reprezentativnih obaveza van tima Uroš Trifunović i Danilo Anđušić, a da od septembra nema Alana Smailagića i Alekse Avramovića, jasno je kakav zadatak je bio pred četom Željka Obradovića.

Da će biti teško videlo se već na početku meča, kada su domaći poveli sa 6:0, pa sa 14:4, završivši ovaj deo meča sa +8 poena razlike 22:14. U nastavku meča su crno-beli igrali koliko im je Olimpijakos dozvolio, pa su dobili drugu četvrtinu sa 24:23, ali se stekao utisak da su atinski crveno-beli na poluvreme otišli sa zasluženim vođstvom - 45:38.

I pored teške situacije sa igračkim kadrom, Partizan svakako nije došao u Atinu sa belom zastavom, a kada je u nastavku meča uspeo da priđe samo jedan posed (48:45), bilo je jasno da će dati sve od sebe da nastavi pobednički niz u Evroligi. Ipak, Olimpijakos je zaigrao jače u odbrani i sigurnije u napadu, pa se ponovo "odlepio" - na kraju treće četvrtine domaći su imali +14 poena prednosti 68:54.

Foto: Starsport

 

Bila je to, nažalost, najava potpunog pada Partizana u poslednjoj četvrtfini. Ništa nije polazilo za rukom četi Željka Obradovića, dok su se domaći razigrali i uvećavali prednost iz napada u napad - četiri po minuta pre kraja meča bilo je +23 za Olimpijakos (79:56). I igra crno-belih je bila takva da nije nagoveštavala ništa dobro, pa se praktično samo čekalo da se vidi kolika će biti razlika na kraju - a ona je bila velika i iznosila 29 poena - 87:58, uz činjenicu da je Partizan dao samo četiri poena u poslednjoj četvrtini.

Bodiroga uz crno-bele

Foto: Starsport

Dejan Bodiroga

Sa tribina dvorane "Mira i prijateljstva" u Atini crno-bele je bodrio legendarni srpski košarkaš, sada prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga. Navijači Olimpijakosa ga nisu naročito srdačno dočekali, što i ne čudi ako se zna da je Bodiroga branio boje njihovog arhirivala, Panatinaikosa.

STARTNE PETORKE

OLIMPIJAKOS: Vokap, Kejnan, Papanikolau, Vezenkov, Fal.

PARTIZAN: Madar, Panter, Naneli, Ledej, Lesor.

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar