Sport > Košarka

POKUŠEVSKI srušio Dončića, OKLAHOMA napravila IZNENAĐENJE

Tanderi su se vratili posle -16 poena razlike u poslednjoj četvrtini

Izvor: K1info/kurir.rs

30/10/2022 > 08:18

podeli vest:

POKUŠEVSKI srušio Dončića, OKLAHOMA napravila IZNENAĐENJE
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Oklahome, za koje igra i naš Aleksej Pokuševski, napravili su veliko iznenađenje i posle produžetaka savladali favorizovane Dalas Maverikse rezultatom 117:111.

Tanderi su se u poslednjoj deonici imali -16, ali su uspeli da se vrate, izbore produžetak, a potom i veliku pobedu nad Mavsima.

Dalasu za trijumf nije bio dovoljan ni tripl-dabl Luke Dončića, koji je meč završio sa 31 poenom, 16 skokova i 10 asistencija. Luka je peti meč zaredom ubacio više od 30 poena, ali je imao loše procente šuta (8/23 iz igre, 0/6 za tri poena).

Oklahomi je treći vezani trijumf, u noći između subote i nedelje, doneo fenomenalni Gildžus Aleksander koji je ubacio 38 poena uz devet asistencija i šest skokova.

Aleksej Pokuševski je kao član startne petorke doprineo sa četiri poena, četiri skoka i tri asistencije za 24 minuta na parketu.

Oklahoma u narednom meču 2. novembra dočekuje Orlando, pa igra protiv Denvera, dok Dalas takođe par dana ranije dočekuje tim sa Floride, pa sledi meč sa Jutom.

U noći između subote i nedelje igrao je i Nikola Jović, koji je u porazu svog Majamija u Kaliforniji od Sakramenta (prva pobeda za Kingse) 119:13 igrao samo minut.

 

 

 

Ostavite komentar