Sport > Košarka

HIČKOK uz Zvezdu: Crveno-beli u NAPETOM FINIŠU bolji od Budućnosti

Izabranici Vladimira Jovanovića igrali bez povređenih Nedovića i Dobrića

Izvor: K1info/Sportal.rs

10/10/2022 > 20:21

podeli vest:

HIČKOK uz Zvezdu: Crveno-beli u NAPETOM FINIŠU bolji od Budućnosti
Foto: ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu podgoričku Budućnost sa 69:65 (20:19; 23:16; 12:16; 14:14) u drugom kolu ABA lige. 

U napetoj završnici regionalnog derbija, uz haos na tribinama tokom meča i prekid duela zbog navijača, izabranici Vladimira Jovanovića stigli su do druge pobede u ovom takmičenju, dok je Budućnost zabeležila prvi poraz.

Ben Bentil je bio najefikasniji kod pobednika sa 16 poena, a Filip Petrišev je bio odličan sa 15, dok je kod gostiju prednjačio Drobnjak sa 19 poena.

Treba napomenuti da je Crvena zvezda bila značajno oslabljena zbog neigranja povređenih Nedovića i Dobrića, dok je Miroslav Raduljica zabeležio debi u crveno-belom dresu. U sastavu Zvezde nije bilo ni Stefana Markovića.

Vređanje Javora

Dakle, osim pobede Zvezde, meč su obeležili i navijači domaćeg tima, koji su u prvom delu meča pogrdno skandirali sudiji Damiru Javoru, zbog čega je Saša Pukl prekinuo meč.

Pri rezultatu 37:30 u korist crveno-belih, sudija Javor je doneo dve odluke koje nisu bile po meri navijača, pa su počeli da uzvikajuju uvreljivu parolu. 

Foto: ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic

Miroslav Raduljica je debitovao za Crvenu zvezdu

Delilac pravde je tada zaustavio igru i poručio da se meč neće nastaviti dok se vređanje ne prekine. Prišao je zapisničkom stolu i zatražio od spikera da zamoli navijače da prestanu sa vređanjem. Kada spiker nije uspeo to su učinili i kapiten crveno-belih Branko Lazić, kao i tim menadžer Nebojša Ilić.

Poruka Čovića

U jednom momentu je i Nebojša Čović zamolio navijače da ne vređaju sudiju, a njegovu poruku je pročitao spiker:

- Molim vas, molimo vas u ime kluba, nemojte da nasedate na provokacije, nemojte da vređate sudije, vrlo lako utakmica može da se prekine. Ako nam to treba večeras, ja stvarno ne znam šta dalje da radimo. Ako je to nešto što treba ovom klubu i svima nama večeras. Molim vas, u ime predsednika Čovića, urazumite se, nemojte da nasedate na provokacije, ako postoji neka ideja da se vi isprovocirate, pokažite da ste veći od svega toga i da je Zvezda veća od svih ljudi koji pokušavaju na bilo koji način da je izvedu iz takta - rekao je Čović.

 

 

 

Ostavite komentar