Sport > Košarka

Partizan se pobedom nad Valensijom oprostio od Evrolige za ovu sezonu

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradskoj Areni ekipu Valensije rezultatom 79:66 u okviru poslednjeg, 34. kola Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

12/04/2024 > 20:21

podeli vest:

Partizan se pobedom nad Valensijom oprostio od Evrolige za ovu sezonu
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Partizan je sezonu okončao učinkom 16-18 što mu je bilo dovoljno za 11. mesto, a nedovoljno za plasman u plej-in, dok je Valensija sa skorom 14-20 zauzela poziciju broj 13 jer je bolja u međusobnom skoru od Žalgirisa.

Džejms Naneli je sa 19 poena predvodio Partizan do pobede, Džejlin Smit je dao 15 (5/5 trojke), Kevin Panter 12, a Aleksa Avramović 10.

U Valensiji, za koju nije igrao povređeni reprezentativac Srbije Stefan Jović, najefikasniji je bio Semi Odželeje sa 17 poena, a 13 je dao Džared Harper.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Džejms Naneli otvara ovaj meč svojim poenima i Partizan vodi 2:0. Partizan pravi seriju 6-3 i odlazi na prednost od 8:3. Valensija je uspela da preokrene meč i sada španski tim ima prednost 10:9. Uspeo je tim Valensije da zaigra čvršće u odbrani, uspeli su da uvedu Partizan u greške u napadu i sada je Željko Obradović zatražio tajm-aut pri rezultatu 14:12 za Valensiju. Nakon tajm-auta Zek Ledej pogađa trojku i vode crno-beli 15:14. Valensija pravi brzu seriju 7-0 i prva četvrtina završava rezultatom 21:15 za Valensiju.

 

2. četvrtina:

Partizan je započeo drugu četvrtinu serijom 5-0 i sada je klupa Valensije prinuđena da zatraži tajm-aut s obzirom na to da je Partizan prišao na 21:20. Uspela je Valensije posle tajm-auta da stvori prednost 29:24, ali je Partizan na krilima Kevina Pantera i Džejlina Smita preokrenuo rezultat i četiri minuta pre kraja druge četvrtine crno-beli vode 31:29! Džejlin Smit je ponovo bio ključna figura, prvo je ukrao loptu, a zatim i dodao loptu Kevinu Panteru da upiše nove poene, Partizan vodi 33:29 i klupa Valensije ponovo traži tajm-aut. Valensija je uspela da zaigra bolje i na poluvreme se odlazi rezultatom 37:35 za španski tim.

 

3. četvrtina:

Partizan mnogo bolje otvara drugo poluvreme, prvo je Bruno Kaboklo bio siguran iz reketa, da bi zatim Džejlin Smit pogodio trojku, a na to se nadovezao Kevin Panter sa linije za slobodna bacanja i Partizan preokreće u svoju korist i vodi 46:42. Klupa Valensije je zatražila tajm-aut, a nakon toga su zaigrali mnogo bolje i vratili prednost na svoju stranu, sada je 49:48 za španski tim na nešto više od tri minute pre kraja treće četvrtine. U poslednji minut se ulazi rezultatom 56:50 za Partizan. Na kraju je Valensija ipak uspela da smanji rezultat i u poslednju četvrtinu se ulazi rezultatom 58:52.

 

4. četvrtina:

Džejms Naneli još jednom otvara četvrtinu svojim poenima, povećava prednost beogradskog tima na osam razlike po prvi put u ovom meču. Naneli cepa mrežicu još jednom, Patizan odlazi na 65:54 i klupa Valensije je prinuđena da zatraži još jedan tajm-aut. Nakon tajm-auta Valensija je uspela da pogodi trojku i da se izbori zatim za novi napad u kome je Džered Harper pogodio za dva poena. U želji da zaustave nalet Valensije, klupa Partizana je ovaj put zatražila tajm-aut. Nakon tajm-auta zaigrali su igrači Partizana nešto bolje i bez većih problema priveli utakmicu kraju. Na kraju pobeda Partizana rezultatom 79:66.

Ostavite komentar