Sport > Košarka

ŽIVI u novim OKOLNOSTIMA potpuno NORMALNO: Doktor Radovanović o oporavku Boriše SIMANIĆA

Šanse da se naš reprezentativac vrati na parket su odlične, kaže dr Dragan Radovanović

Izvor: K1info

01/11/2023 > 15:17

podeli vest:

ŽIVI u novim OKOLNOSTIMA potpuno NORMALNO: Doktor Radovanović o oporavku Boriše SIMANIĆA
Foto: Starsport


Doktor Dragan Radovanović jedan je od najzaslužnijih što je srpski košarkaš Boriša Simanić i dalje živ, nakon komplikacija na Svetskom prvenstvu u Manili zbog kojih mu je odstranjen bubreg.

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, doktor Radovanović, koji je ujedno predsednik Crvenog krsta Srbije, otkriva kako se Boriša sada oseća i da li u budućnosti možemo da očekujemo da će se vratiti na parket.

- Ceo taj događaj i dešavanja na Svetskom prvenstvu u košarci su bila vrlo specifična i jedinstvena. Ne pamtim da se to ikada dogodilo. Igrači su bodrili Borišu, on je bodrio njih. Ta njihova percepcija i želja da sve te utakmice koje su igrali,  između ostalog su igrali za Borišu i za njegovo zdravlje. Velike pozitivne emocije su mu slali kroz sve to, naravno i Boriša koji je, kada je ušao u taj oporavak , sve te silne pozitivne emocije slao njima. Jednostavno interakcija između njih bila sjajna i dovela do tog rezultata. Na tom rezultatu je veoma zaslužan Boriša Simanić, iako nije igrao završetak turnira,  njegova zasluga je velika upravo zbog tih emocija i podrške koju je davao timu i saigračima - rekao je prof. dr Dragan Radovanović i dodaje da je Crveni krst Filipina veoma doprineo brzom oporavku našeg reprezentativca.

- Crveni krst Filipina je, takođe, doprineo bržem ozdravljenju Simanića. To je velika stvar, jer i to pokazuje da sve te neke mreže dobrote, a Crveni krst je upravo ta mreža, jako važne u širenju pozitivne energije.

Foto: OKS

 

Iako je imao ozbiljnu operaciju u kojoj mu je odstranjen bubreg, dr Radovanović ne vidi razlog zbog kog se Boriša, nakon potpunog oporavka ne bi vratio na parket.

- Njegov oporavak i njegova osećanja idu u tom pravcu. Šanse su odlične - kaže doktor i otkriva kako se naš reprezentativac sada oseća.

- Brinemo svi o njemu. Sve što je potrebno ima i to na vrhunskom nivou. Boriša je jedna sjajna osoba, sjajna jedna psihološka konstitucija i on se izvanredno nosi i živi svoj život u novim okolnostima potpuno normalno - zaključio je dr Dragan Radovanović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Ostavite komentar