Sport > Košarka

SVAKA ČAST MOMCI, donosite RADOST GRAĐANIMA: Predsednik Vučić čestitao KOŠARKAŠIMA na izvanrednom USPEHU

Srbija je plasmanom u finale obezbedila srebrnu medalju, a za zlato će se u nedelju boriti protiv pobednika drugog polufinala između SAD i

Izvor: K1info/Tanjug

08/09/2023 > 13:04

podeli vest:

SVAKA ČAST MOMCI, donosite RADOST GRAĐANIMA: Predsednik Vučić čestitao KOŠARKAŠIMA na izvanrednom USPEHU
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim košarkašima plasman u finale Svetskog prvenstva.

- Svaka čast, momci! Čestitam vam na izvanrednom uspehu i plasmanu u finale Svetskog prvenstva u košarci! Ponosno predstavljate svoju zemlju na svetskoj košarkaškoj sceni i donosite radost svim građanima Srbije. Neka finale bude prilika da još jednom pokažete svoje veštine i borbeni duh. Svi smo uz vas i verujemo u vas! Srećno u finalu i osvojite zlato za Srbiju! - napisao je Vučić na istagram nalogu budućnostsrbija.av.

 

 

Predsednik je takođe poželeo brz oporavak povređenom reprezentativcu Boriši Simaniću.

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva, pošto su danas u prvom polufinalu u Manili savladali Kanadu 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23).

Srbija je plasmanom u finale obezbedila srebrnu medalju, a za zlato će se u nedelju boriti protiv pobednika drugog polufinala između SAD i Nemačke.

Srpski tim predvodio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 23 poena, Ognjen Dobrić ubacio je 16, Nikola Milutinov takođe 16, uz 10 skokova, Marko Gudurić završio je meč sa 12, a Aleksa Avramović sa 10 poena, uz dve ukradene lopte.

Ostavite komentar