Sport > Košarka

SIMANIĆ dobio podršku iz Južnog SUDANA uz konstataciju: SUDIJE su utvrdile da NIJE BILO prekršaja

Reprezentativac Srbije operisan je juče u Manili i odstranjen mu je bubreg

Izvor: K1info/Tanjug

04/09/2023 > 20:54

podeli vest:

SIMANIĆ dobio podršku iz Južnog SUDANA uz konstataciju: SUDIJE su utvrdile da NIJE BILO prekršaja
Foto: Starsport

Košarkaški savez Južnog Sudana izdao je danas saopštenje povodom zdravstvenog stanja košarkaškog reprezentativca Srbije Boriše Simanića, u kojem srpskom igraču žele brzo ozdravljenje.

Simanića je pre nekoliko dana tokom utakmice, u građenju ispod koša, laktom udario košarkaš Južnog Sudana Nuni Omot.

Pošto je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna. Reprezentativac Srbije operisan je juče u Manili i odstranjen mu je bubreg.

"Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale snimak incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamerna i nesrećna", navodi se u saopštenju KS Južnog Sudana.

Kažu da je njihov igrač nakon situacije sa Simanićem bio meta rasizma.

"Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot, pošto su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja ljude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Boriši Simaniću", stoji u saopštenju KS Južnog Sudana.

 

Ostavite komentar