Sport > Košarka

Duško IVANOVIĆ svestan da je Partizan bio BOLJI: Imali smo DVA LICA, ali sam PONOSAN na igrače

Nismo se spremili, ovo ništa novo nije, nismo imali agresivnost u Areni, kao što smo imali u Pioniru, iskren je trener Crvene Zvezde

Izvor: K1info/blic.rs

22/06/2023 > 22:53

podeli vest:

Duško IVANOVIĆ svestan da je Partizan bio BOLJI: Imali smo DVA LICA, ali sam PONOSAN na igrače
Foto: screenshot YouTube @butasportsrbija


Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović sumirao je poraz od Partizana u majstorici za titulu ABA lige, ali i istakao pomešanja osećanja. S jedne strane ponosa zbog njegovih igrača, ali i s druge to što su ispustili šansu da odbrane tron.

Na kraju je presudio domaći teren, što je u ABA ligi kao po pravilu, pošto je Partizan u majstorici savladao Crvenu zvezdu 96:85 i sa ukupnih 3:2 u finalnoj seriji došao do sedme titule regionalnog prvaka.

Ivanović je pred novinare izašao ponosan, naglasivši takav osećaj za sve što su uradili njegovi igrači.

Foto: Starsport

 

– Partizan je odigrao puno bolje, posebno prvo poluvreme. Žao mi je kako smo mi u tom periodu odigrali, rival je imao agresivnost i pogađao je otvorene šuteve. Finalna serija je bila takva da smo imali dva lica, ukupni rezultat je 5:5 ove sezone i ponosan sam na igrače – rekao je Ivanović.

Pokušao je da nedovoljnom agresivnošću da objasni razloge trećeg poraza u Štark areni.

– Početak sličan kao u prve dve utakmice. Nismo se spremili, ovo ništa novo nije, nismo imali agresivnost u Areni, kao što smo imali u Pioniru.

Nije mogao a da ne apostrofira promašenu otvorenu trojku Filipa Petruševa u naletu Crvene zvezde za potpuni priključak. Posle toga je Partizan odbio nalet i rešio ubrzo sve.

– Imali smo jedan pad u Evroligi, poklopili su se neke stvari i nismo ušli u Top 8. Pokazali smo da igramo ravnopravno. Da smo pogodili jedan šut sve bi bilo otvoreno – nije imenovao Ivanović, ali je jasno na šta je mislio.

Ostavite komentar