Sport > Košarka

PARTIZAN otresao "ZMAJEVE" u Areni: CRNO-BELI poveli protiv LJUBLJANČANA u polufinalu ABA lige

Izabranici Željka Obradovića bez problema stigli do početne prednosti u seriji iz koje pobednika u finalu čeka Crvena zvezda

Izvor: K1info/kurir.rs

28/05/2023 > 21:29

podeli vest:

PARTIZAN otresao "ZMAJEVE" u Areni: CRNO-BELI poveli protiv LJUBLJANČANA u polufinalu ABA lige
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su večeras u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige Cedevitu Olimimpiju sa 85:70 (18:8, 24:18, 18:16, 25:28) i poveli sa 1:0.

Od starta meča je bilo jasno da crno-beli neće dozvoliti da im se dogodi ono što ih je snašlo u četvrtfinalu protiv Studentskog Centra. Ekipa Željka Obradovića, predvođena fantastičnim Džejmsom Nanelijem, u ne preterano efikasnoj prvoj četvrtini je uspela da napravi osetnu prednost, a u drugoj deonici je nastavila da igra sjajno pre svega u odbrani.

U završnici prvog poluvremena stigao je Partizan i do 18 poena razlike, a nastavku je, čini se, prilično lako održavao prednost.

Gosti nisu imali rešenje ni na jednom kraju parketa, a ostaje im da pokušaju da se pripreme za drugi meč koji će se u Ljubljani igrati u utorak, 30. maja od 18 časova. Pobednik ove serije u finalu će igrati protiv Crvene zvezde, koja je u polufinalu bila bolja od Budućnosti.

Četvrta četvrtina, Partizan - Cedevita Olimpija 25:28

40. minut - 85:70 - Kraj meča!

38. minut - 82:63 - Madar, pa Smailagić... Već neko vreme je jasno da se čeka samo konačan rezultat ovog meča.

37. minut - 77:60 - Trojka Anđušića.

36. minut - 74:60 - Upisao se u strelce i Koprivica, do novih poena je stigao Madar, a nakon tajm-auta Alilovića Jeremić je pogodio trojku.

Foto: Starsport

 

35. minut - 68:52 - Trojka Trifunovića i nova erupcija sa tribina. Alilović je tražio tajm-aut.

34. minut - 65:52 - Matković je još jednom zakucao i dobio slobodno bacanje, a ovog puta je bio precizan.

33. minut - 65:49 - Madar je pogodio slobodno bacanja nakon tehničke greške Rebeca, a do poena je stigao potom i Trifunović.

32. minut - 62:49 - Dobar start poslednje deonice gostiju. Matković je vezao tri poena zahvaljujući zakucavanju i jednom pogođenom slobonom bacanju, a nakon poena Anđušića, Rebec je pogodio trojku.

Treća četvrtina, Partizan - Cedevita Olimpija 18:16

30. minut - 60:42 - Poentirao je Radović, a treća deonica je završena atraktivnim zakucavanjem Egzuma.

29. minut - 58:40 - Trojka Trifunovića vratila je Partizanu, do sada maksimalnih 18 poena razlike. Prethodno su do poena stigli Anđušić i Egzum.

28. minut - 51:39 - Čini se da bez većih problema Partizan održava visoku prednost. Naneli je došao do novih poena, a nakon što se u strelce upisao Lesor, Panter je pogodio svoju prvu trojku. Ferel u trećoj deonici nosi Cedevita Olimpiju.

22. minut - 44:29 - Trojkom Murića je otvoreno drugo poluvreme. Odgovorio je Egzum svojim poenima na drugoj strani.

Foto: Starsport

 
Druga četvrtina, Partizan - Cedevita Olimpija 24:18

20. minut - 42:26 - Odlična igra Partizana, pre svega u odbrani, donela je i veliku prednost na poluvremenu. Naneli je u potpunosti dominirao sa 16 poena i bio je ubedljivo najbolje raspoloženi košarkaš oba tima.

19. minut - 42:24 - Po jedno slobodno bacanje podogili su Murić i Dragić, nakon čega je Naneli pogodio trojku, a odmah zatim Madar stigao do novih poena.

17. minut - 37:22 - Naneli je nastavio sa fenomenalnom partijom, a nakon trojke koju je pogodio uz prekršaj, izazvao je erupciju oduševljenja sa odlično popunjenih tribina. Madar je pogodio oba slobodna bacanja.

15. minut - 30:17 - Nekoliko lošijih napada, a onda novi poeni Grka.

14. minut - 28:17 - Papapetru je bio precizan sa distance.

13. minut - 25:17 - Matković je poentirao uz prekršaj nakon čega je promašio bacanje, a Cedevita Olimpija iskoristila ofanzivni skok posle promašenog bacanja da postigne trojku. Precizan je bio Rebec. Na drugoj strani je poentirao Egzum, a zatim uzvratio Alibegović.

12. minut - 23:10 - Posle kratke pauze Ledej je ukrao loptu nakon čega je pogodio dva šuta sa linije slobodnih bacanja.

11. minut - 21:10 - Matković je zakucavanjem otvorio drugu deonicu, ali je Partizan potom vezao tri poena zahvaljujući slobodnom bacanju Egzuma i zakucavanjem Trifunovića, nakon kojeg je Miro Alilović tražio tajm-aut.

Foto: Starsport

 
Prva četvrtina, Partizan - Cedevita Olimpija 18:8

10. minut - 18:8 - Nastavio je Naneli da apsolutno dominira i najviše zahvaljujući njemu Partizan ima veliku prednost na kraju prve četvrtine.

Pored osam poena beka, pet je postigao Smailagić, a u strelce su se upisali još Panter i Egzum (dva poena) i Papapetru (jedan poen). Sa druge strane, u prvoj četvrtini samo dva košarkaša gostujućeg tima su postizala poene, Dragić (šest poena) i Omić (dva poena).

6. minut - 11:6 - Smailagić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a odlično je raspoložen Naneli u ne preterano efikasnoj prvoj četvrtini.

4. minut - 8:6 - Smailagić i Naneli su se pobrinuli za brzi preokret crno-belih.

3. minut - 2:6 - Dva poena Pantera na jednoj, a čak šest Dragića na otvaranju utakmice.

Ostavite komentar