Sport > Košarka

Kad ni 43 poena NIJE DOVOLJNO: Jokić POGAĐAO SVE, pa PROMAŠIO POBEDU

Denver nekako uspeo da izgubi od Minesote i sada je 3:1 u seriji

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/04/2023 > 08:13

podeli vest:

Kad ni 43 poena NIJE DOVOLJNO: Jokić POGAĐAO SVE, pa PROMAŠIO POBEDU
Foto: Tanjug/AP


Iako su imali +9 u trećoj četvrtini, zatim i dva slobodna bacanja na 12 sekundi do kraja, pri rezultatu 96:95 za rivala, košarkaši Denvera nisu uspeli da pobede Minesotu u četvrtom meču četvrtfinala Zapadne Konferencije NBA lige - 114:108!

Da jesu, bila bi to istorijska "metla" Nagetsa koji nikada u istoriji franšize nisu slavili sa 4:0 u plej-ofu. Bili su jako blizu, nošeni sjajnim Jokićem, mada je Srbin na kraju bio tragičar - jer je upravo on promašio jedno bacanje.

Drugo je ubacio, odveo meč u produžetak, ali se domaćin tamo bolje snašao i zakazao je barem još jedan duel u ovoj seriji zahvaljujući trojci Entonija Edvardsa na 11 sekundi do kraja za +4 (112:108).

 

 

Jokić je meč završio sa 43 poena, 11 skokova i šest asistencija, što mu je ubedljivo najbolja košgeterska partija u ovoj seriji u kojoj Denver vodi sa 3:1. Podsetimo, as Nagetsa je svoju najbolju partiju, kada su u pitanju poeni, pružio u drugom meču u kom je ubacio 27.

Ubacio je 14 za poluvreme, potom 15 u trećoj deonici, uključujući i te dve trojke za pola minuta. Ukupno je dao četiri u drugom poluvremenu, a zabeležio je i dva zakucavanja na meču. Bio je sjajan i u produžetku, međutim, ostaje gorak ukus zbog tog penala koji bi verovatno doneo i trijumf Nagetsima.

 

 

Džamal Marej je imao 19 poena kod Denvera, Majkl Porter je dodao 15, a Aron Gordon 14. Kada je u pitanju Minesota, junak Edvards je imao 34 poena. Konli je ubacio 19, Tauns je dodao 17 i 11 skokova, a dabl-dabl je ostvario i Gober sa 14 poena i 15 skokova.

Kao i u trećem meču, Denver je sporo počeo i ovaj četvrti. Vodila je Minesota sedam, zatim i devet razlike u 10. minutu, da bi Džamal Marej i Brus Braun u finišu smanjili na 23:22.

Foto: Tanjug/AP

 

Jokić je takođe bio sjajan, iako je brzo zaradio dva faula. Ubacio je devet poena i imao je šest skokova pre nego što se u finišu preselio na klupu.

Nije Jokić igrao mnogo prvo poluvreme generalno - samo 14 minuta. Problem je bio taj štpo je u međuvremenu napravio i svoj drugi faul u napadu, ukupno treći. Nagetsi su serijom 7:1, najviše zahvaljuujući Gordonu, imali +4 na poluvremenu (52:48), dok je Jokić isto završio sa 14 poena i osam skokova.

A onda - eksplozija u trećoj četvrtini! Sa dve trojke za pola minuta odveo je Nagetse na +9, ali ekipa Majkla Melouna nije imala snage da rivalu zada konačan udarac. Najviše zahvaljujući Edvardsu koji je pogađao iz svih pozicija i pred poslednju deonicu je imao 27 poena.

Dva više od njega, tačnije 29, imao je Jokić koji je pored toga zabeležio i devet skokova i dve asistencije. Ostao je Srbin na klupi na startu četvrti četvrtine, ali teško bi Melonu načinio takav potez ponovo da je znao šta će mu doneti.

Foto: Tanjug/AP

 

A doneo je to da je Denver u uvodna tri minuta ubacio samo dva poena, dok je Minesota po prvi put u seriji stekla dvocifrenu prednost (87:76).

Posle trojke Konlijka za 90:78 izgledalo je da će domaćin lako privesti kraju utakmicu, ali je Denver pokazaod a nisu džabe bili prvi na Zapadu. Nekoliko brzih poena krunisani su zakucavanjem Jokića, drugim na meču, za 90:84 i povratak drame u meč.

 

 

Ona je, međutim, kratko trajala, pošto je Edvards pogodio trojku na dva minuta do kraja za 96:84. Činilo se da je ovo kraj, pre svega što je ostalo nešto više od dva minuta, da bi Jokić i Porter trojkama vezali seriju Nagetsa od 9:0.

Jokić je na 12 sekundi do kraja mogao da postane heroj, prethodno je upisao i nova dva poena, ali je promašio jedno slobodno bacanje. Ipak, meč je otišao u produžetak gde je Srbin na startu vezao četiri poena.

Međutim, Aleksander - Voker se pojavio niotkuda i ubacio je dve trojke, zatim i izvukao faul u napadu Gordona na dva minuta do kraja. Jokić je poenima i asistencijom vratio Denver na 109:108, pre nego što je Edvards ubacio trojku za 112:108. A kada je Srbin psole tajm-auta promašio šut za tri poena, bilo je jasno da će se igrati i peti meč.

 

 

 

Ostavite komentar