Sport > Košarka

KAMPACO se vraća u REAL: Džaba Zvezdi POTPIS iz decembra...

Bilo je jasno da će rukovodstvo Zvezde imati težak zadatak da odličnog organizatora igre zadrži u timu

Izvor: K1info/Sportklub.rs

23/04/2023 > 12:08

podeli vest:

KAMPACO se vraća u REAL: Džaba Zvezdi POTPIS iz decembra...
Foto: Starsport


Plejmejker Crvene zvezde Fakundo Kampaco na kraju sezone napustiće klub sa Malog Kalemegdana i potpisaće ugovor sa madridskim Realom, prenose brojni izvori.

Transfer je, navodno, već dogovoren, a argentinski reprezentativac će se posle tri godine vratiti u Kraljevski klub.

Kampaco je u decembru potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone uz opciju da ostane u klubu godinu duže, međutim, odmah je bilo jasno da će rukovodstvo srpskog kluba imati težak zadatak da odličnog organizatora igre zadrži u timu.

Iskusni košarkaš je po odlasku iz Reala izgrao u NBA ligi, u Denveru i kratko u Dalasu, a pre nego što se dogovorio sa crveno-belima postojala je mogućnost da se vrati u Madrid.

Dve strane se nisu dogovorile između ostalog i zbog toga što Kampaco nije isplatio Kraljevski klub po slovu dogovora iz 2020. Navodno, njegova sloboda je „koštala“ 6 miliona evra.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Argentinac je bio najbolji strelac crveno-belih u Evroligi sa prosekom od 15 poena, a imao je još i 2.8 skoka, 5.9 asistencija i 1.9 ukradenu loptu po utakmici.

Kampaco je nedavno istakao da još ne razmišlja o sledećoj sezoni. Profesionalnu karijeru je počeo u Penjarolu iz koga se 2014. preselio u Madrid.

 

Ostavite komentar