Sport > Košarka

PARTIZAN posrnuo u MILANU: Crno-beli se POGUBILI u finišu, ARMANI u trci za TOP 8

Izabranici Željka Obradovića pretrpeli su poraz, ali se i dalje visoko kotiraju za prolaz u završnicu Evrolige

Izvor: K1info/Sportal.rs

09/03/2023 > 22:35

podeli vest:

PARTIZAN posrnuo u MILANU: Crno-beli se POGUBILI u finišu, ARMANI u trci za TOP 8
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Armanija na gostovanju u Milanu sa 76:62 (13:19, 17:10, 19:17, 27:16) u okviru 28. kola Evrolige.

Domaći su do pobede došli praktično u poslednjoj četvrtini, kada su pregazili crno-bele, ostvarivši tako svoj 12. evroligaški trijumf i tako koliko-toliko ostali u trci za Top 8. Naravno, i Partizan je u toj trci, ima i bolji skor - 15 pobeda i 13 poraza, ali se stekao utisak da su izbranici Željka Obradovića propustili priliku da priđu mnogo bliže plasmanu među osam najboljih ekipa u Evroligi.

Najefikasniji u Partizanu je bio Kevin Panter sa 15 poena, a pratili su ga Lesor sa 11, kao i Egzum i Naneli sa po 10 poena. Sa druge strane, glavnu reč u Milanu vodio je Bili Beron (14 poena), a pratili su ga Dejvis sa 12 i Nejpir sa 10 poena.

Četvrta četvrtina, Armani - Partizan 27:16

74:60 - Partizan je pred porazom. Trojku je pogodio Pengos, veoma, veoma loša četvrtina crno-belih.

69:57 - Dejvis za Milano, Naneli vraća trojkom. Ne deluje baš da crno-beli mogu do preokreta, ali sve je moguće sa Partizanom. 

63:51 - Beron ponovo pogađa trojku. Obradović je besan, tako lako je pala igra crno-belih. Posle izgubljene lopte i Dejvis se upisao. Pola četvrtine do kraja, moraće Parni valjak mnogo bolje.

60:51 - Egzum sa pet vezanih poena vraća Partizan u život. Mesina je ljut, Beron je silio sa trojkom sa devet metara.

58:46 - Potop Partizana. Serija 9:0 u poslednjoj četvrtini, a posle tri minuta crno-beli nisu pogodili koš Milana. Gledamo nešto slično kao u prvoj četvrtini, samo što su sada uoge zamenjene.

53:46 - Neverovatno kako su Dejvis i Nejpir odaljili Armani od Partizana. Ludi koš Brendona Dejvisa koji su sudije proverile, ali je uspeo da izbaci loptu u poslednjim sekundama napada.

Treća četvrtina, Armani - Partizan 19:17

49:46 - Nejpir za kraj treće četvrtine. 

45:44 - Neverovatno, ali istinito. Papapetru je promašio ceo koš sa slobodnih bacanja, što se retko viđa u profesionalnoj košarci, a zanimljiva je bila reakcija Željka Obradovića koji je samo seo na klupi i u neverici razmatrao šta je to Grk uradio.

45:43 - Da li je moguće da je Partizan opet u minusu? Veoma je besan Željko Obradović, Smailagić je ponovo nadrljao.

38:41 - Ledej je pogodio dva plus jedan. Odlično je kontru istrčao Madar, sačekao saigrača koji je poentirao uz faul Penogosa.

36:38 - Naneli je nagazio liniju. Da je bio oprezniji, pisala bi se trojka. Obradović deluje zabrinuto, crno-beli moraju da osiguraju defanzivu.

35:36 - Ludilo u Milanu. Fojtman je pogodio trojku za domaćina, ali su na drugoj strani Lesor i Panter doneli mini-preokret.

košarkaši

Druga četvrtina, Armani - Partizan 17:10

30:29 -  Beron za tri, pa Lesor zakucava. Zakuvalo se u Milanu, bivši košarkaš Zvezde je preokrenuo rezultat.

25:27 - Meli je uspeo da vodi loptu kao pionir. Umesto da kontru završi brzopoteznim poenima, Italijan se spetljao.

25:25 - Nejpir za izjednačenje. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde je sa slobodnih bacanja doneo egal. Obradović je ponovo menjao petorku.

23:25 - Pengos je gotovo istopio prednost Partizana. Obradović je ljutito izbacio Smailagića, imao je šta da mu poruči. Na drugoj strani Milano pokušava, ali je Šilc baš smotano vodio loptu.

19:25 - Meli je poništio Papapetrua. Smenjuju se poenteri, još uvek nemamo neku atraktivnu košarku, ali je dobro što Partizan ima prednost.

15:23 - Ledej je glavni na parketu od starta druge četvrtine. Milano "sili" sa distance, trojku za sada mogu da pogode, ali tek iz mnogo pokušaja - 9/2.

Prva četvrtina, Armani - Partizan 13:19

13:19 - Kevin Panter svojim devetim poenom stavlja tačku na ovu četvrtinu u kojoj Partizan nije ispustio prednost, dok je serija promašaja domaćina uslovila da sve ga 13 poena na svom kontu ima Milano.

8:17 - Naneli! Konačno trojka Partizanovog Amerikanca.

6:12 - Nejpir je ubacio trojku i konačno razmrdao svoju ekipu, međutim na drugoj strani je Lesor nepogrešiv pod košem. Posle silnih promašaja, konačno nešto malo više zanimljivije košarke. 

2:10 - Mesina je morao da traži tajm-aut posle ovog užasa koje se dešava njegovoj ekipi. Avramović je suviše lako probio odbranu i poentirao, što je za Italijana neprihvatljivo.

2:7 - Konačno je i Fojtman skinuo "krompir" sa semafora. Na drugoj strani jedini ko je raspoložen je Panter, dok je Lesor sa linije penala bio polovičan.

0:5 - Opet Panter. Neverovatno da skoro pola četvrtine Armani nije ubacio nijedan poen, crno-beli imaju sreće jer su se Beron i družina propisno ispromašivali.

0:3 - I posle dva minuta i devet sekundi pogodio je Panter. I to uz faul, pa je tako imao priliku da sa penala donese nove poene za crno-bele, a takve poklone kapiten Partizana prihvata oberučke.

0:0 - Dva minuta bez koša u Milanu. Mnogo promašaja na obe strane, dok se pesma Partizanovih navijača ori halom.

 

 

Ostavite komentar