Sport > Košarka

FEŠTA u Pioniru: Košarkaši Crvene zvezde RAZBILI Efes, Ataman ISKLJUČEN

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su turski Efes u 27. kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić" sa 94:75

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/03/2023 > 22:25

podeli vest:

FEŠTA u Pioniru: Košarkaši Crvene zvezde RAZBILI Efes, Ataman ISKLJUČEN
Foto: Starsport


Pao je šampion Evrolige u Beogradu, a Zvezda je i te kako živa u borbi za Top 8 fazu Evrolige. Sjajnom igrom u "grotlu" Pionira, crveno-beli su uspeli da u drugom poluvremenu, a naročito u poslednjoj četvrtini potpuno razbiju Efes i da tako dođu do svoje 12. pobede ove sezone u najboljem klupskom takmičenju u Evropi - 94:75.

Foto: Starsport

 

Gledali smo veoma efikasnu i dinamičnu utakmicu. I sudije su pustile da se igra odvija i da teče kao reka, a Zvezda je posle početnog grča od toga počela da profitira. Proradio je šut za tri poena, pre svega preko Ognjena Dobrića, Fakunda Kampaca i Nemanje Nedovića i sve je nakon toga bilo dosta povoljnije za domaće.

Ovo je ujedno dupla pobeda za Zvezdu, pošto je uspela da nadoknadi -13 iz prvog meča protiv Efesa, što znači da ima i bolji međusobni skor, ukoliko dođe do poravnanja na tabeli na kraju sezone.

Centralna figura ove utakmice, ipak je bio Ergin Ataman, koji je u nekoliko navrata pokušavao da skrene pažnju na sebe, pa je dobio i žestoke povike od strane navijača u Pioniru. Na poluvremenu je napravio i incident kada je krenuo ka arbitrima u svlačionicu zbog čega je kažnjen tehničkom greškom. Kasnije u četvrtoj četvrtini je i isključen.

Foto: Starsport

 

Bilo je očigledno da Efesu danas nedostaju glavni organizatori igre - Vasilije Micić i Šejn Larkin, koji zbog povreda nisu mogli da nastupe u Beogradu. Mnogo toga je bilo izmenjeno u njihovom rosteru, ali su se i pored toga držali u igri.

Ipak, istaknute partije Dobrića i Kampaca večeras bile su dovoljne i presudne da Crvena zvezda odnese pobedu u svojoj kući. I jedan i drugi vukli su ekipu u momentima kada nije išlo i svojim potezima su podizali publiku na noge, a odlično su odigrali u poslednjoj deonici koju je domaći tim dobio sa 26:8.

 

Prvu četvrtinu su energetski dosta bolje otvorili gostujući košarkaši. Od samog starta je Ante Žižić zajedno sa Vilom Klajburnom počeo da diktira tempo i da na momente daje Efesu i prednost od osam poena. Igralo se, kao što smo i pomenuli, vrlo efikasno, a posle ekspresnih 15 minuta koliko je ova deonica potrajala, tim Ergina Atamana je imao +5.

Međutim, vrlo brzo je došlo do promene energije. Pogocima Nemanje Nedovića, a potom i Fakunda Kampaca sa distance, razlika je prešla u korist Crvene zvezde. Tu je već i Ergin Ataman počeo da gubi živce, počeo je da "pecka" sudije koje su pred sam kraj ovog perioda izgubile živce, pa su klupi Turaka dosudile i tehničku grešku zbog čestih prigovora.

Foto: Starsport

 

Kampaco je napravio važan potez pred odlazak na odmor kada je fauliran na šutu za tri, pošto je pogodivši sva četiri bacanja (uključujući i ono za tehničku) dao crveno-belima upravo tu brojčanu prednost na velikom odmoru.

Ni na pauzi nije mirovalo. Ergin Ataman je po poslednjem zvuku sirene nakon 20 minuta počeo da prati sudije u svlačionicu i dobio je i sam tehničku grešku. Zbog toga je i dobio već pomenute uvrede navijača, koji su potom upozoreni da u nastavku ne prozivaju trenera gostujućeg tima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Energija Zvezde je samo rasla i rasla na početku treće četvrtine, toliko da je razlika u jednom momentu išla i do +10. Međutim, nestvarnom serijom od pet uzastopnih pogođenih šuteva za tri poena, Efes se vratio u igru i u jednom momentu čak i poveo pred sam kraj deonice. Ipak, košem Filipa Petruševa je tim Duška Ivanovića došao do minimalnog jednog poena prednosti pred završnih deset minuta.

Iako poslednja četvrtina nije krenula kako treba, pošto Zvezda nije upisala poene u prva dva minuta, vrlo brzo je sve došlo na svoje mesto. Pogocima Fakunda Kampaca, domaći su ponovo došli do veće prednosti, posle čega je živce u potpunosti pogubio Ergin Ataman koji je nakon novog prigovora dobio drugu tehničku grešku, zbog čega je isključen, a zvižducima je ispraćen u svlačionicu.

 

 

 

Ostavite komentar