Sport > Košarka

Partizan DEKLASIRAO Spartak: Čeka Zvezdu u POLUFINALU Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana fantastično su otvorili ovogodišnje izdanje Kupa Radivoja Koraća, pobedivši Spartak iz Subotice rezultatom 91:69

Izvor: K1info/telegraf.rs

15/02/2023 > 20:04

podeli vest:

Partizan DEKLASIRAO Spartak: Čeka Zvezdu u POLUFINALU Kupa Radivoja Koraća
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić


Bez mnogo muka, Partizan je postao prvi polufinalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Dozirano, kontrolisano i na momente i atraktivno, crno-beli košarkaši srušili su Spartak iz Subotice, koji se široj košarkaškoj javnosti prikazao u sasvim solidnom svetlu - 91:69.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Ali kada se sve podvuče i sabere, bio je ovo samo jedan lakši trening za košarkaše Željka Obradovića. Relativno brzo uspeli su da uspostave kontrolu nad igrom i da dođu do prednosti koja im je garantovala miran dah do kraja utakmice. Tek na momente su Subotičani pretili, ali je bilo jasno da je iznenađenje misaona imenica.

Uspeo je trener Partizana da iskombinuje sastav i da rasporedi minutažu, kako bi igrači sveži dočekali polufinale i eventualno finale, koji su na programu u petak i u subotu. Na momente je igrala i ekipa sačinjena isključivo od domaćih igrača.

Ovogodišnji osvajač drugog stepena Kupa Srbije sasvim korektno je odigrao tokom prve četvrtine. Uz dobar šut sa distance, u jednom momentu je i poveo protiv favorizovanog Partizana sredinom uvodnog dela igre, ali su crno-beli kako se on bližio kraju uz pomoć petorke koju je činilo svih pet stranaca uspeli da preuzmu kontrolu nad situacijom i da steknu već opipljivih sedam poena prednosti.

Jedina veća bojazan za navijače Partizana bio je pad Tristana Vukčevića na parket posle jednog zakucavanja. Mladi igrač crno-belih izašao je sa bolnom grimasom na licu, ali se kasnije ispostavilo da povreda nije ozbiljnije prirode.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Druga četvrtina je već bila potpuno drugačija. Partizan je uspeo da u potpunosti stegne odbranu, pa su košarkaši Spartaka sve teže i teže dolazili do koša. Izostala je preciznost i sa distance, pa je razlika počela da raste gotovo iz minuta u minut, a serija je išla do 17:2.

Poluvreme je završila “svesrpska“ ekipa, koja je i započela današnji meč, a sa njom na terenu košarkaši Željka Obradovića zadržali su se na plusu od 19 poena.

Tokom prvog poluvremena je bilo i problema na tribinama zbog uvredljivog skandiranja Grobara, pa su sudije u dva navrata pretile da će prekinuti susret, ali se potom sve smirilo.

Nije se ni Spartak predavao. Štaviše, odlično su započeli treću deonicu i poenima, pre svega izuzetno raspoloženog Milisavljevića, kao i Bojića koji je uspešno parirao centarskom tandemu crno-belih, smanjili su rezultatski minus na svega 12 poena.

Međutim, Partizan je opet zarotirao sastav, na parket su ušli Lesor, Naneli, Eksum, Panter i Ledej, pa je sa tom petorkom ponovo sve krenulo dosta bolje. Na ulasku u završnih deset minuta, bilo je komotnih 20 poena razlike.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Do kraja je sve bilo samo puko odrađivanje posla. I Željko Obradović je dosta mirnije posmatrao meč, znajući da je pobeda u rukama. Misli se sada već okreću ka petku...

Jer Partizan sada mirno čeka svog rivala u polufinalu, a to će biti pobednik sutrašnjeg duela između Crvene zvezde i Borca iz Čačka. Taj susret na programu je od 18.00 časova u četvrtak.

Naravno, apsolutni favorit na ovom meču je Crvena zvezda, ali to ipak prvo treba da pokažu i na terenu.

 

 

 

Ostavite komentar