Sport > Košarka

BOBI DOBIO OTKAZ U HJUSTONU, ali to je za njega, u stvari, ODLIČNA VEST

U SAD je stigao još 2015. godine, kada je potpisao za Spurse, a igrao je još za Detroit, Kliperse, Filadelfiju i Dalas

Izvor: K1info/mondo.rs

10/02/2023 > 11:33

podeli vest:

BOBI DOBIO OTKAZ U HJUSTONU, ali to je za njega, u stvari, ODLIČNA VEST
Foto: Printscreen/Youtube


Boban Marjanović je dobio otkaz u Hjustonu pošto je bilo neophodno da naprave mesta u rosteru.

Dok je Nikola Jokić čekao pojačanja (i dočekao samo jedno), a Bogdan Bogdanović sa spakovanim koferima očekivao trejd, za to vreme je treći srpski košarkaš iz NBA osetio čari poslednjeg dana prelaznog roka.

Boban Marjanović je dobio otkaz u Hjustonu pošto je bilo neophodno da naprave mesta u rosteru da bi trejdovali Erika Gordona u Kliperse, pošto je klub iz Teksasa u razmeni dobio dvojicu igrača - Denija Grina i Džona Vola.

Međutim, dobre vesti za Marjanovića su da Hjuston planira da ga ponovo "pokupi" sa tržišta i potpiše do kraja sezone, a zbog starog NBA pravila - srpski as će čak i profitirati zbog otkaza.

Marjanović će dobiti oko dodatnih milion dolara kada ponovo postane igrač Hjustona, dok mu je ugovorom garantovano da će ove sezone zaraditi 3,5 miliona evra u Teksasu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić/nr

 

Nakon toga postaje "neograničeni" slobodni agent, odnosno Hjuston neće moći da izjednači ponudu drugog kluba i tako pobedi u trci za potpis Marjanovića, nego će srpski as moći da bira gde će nastaviti karijeru, ako to naravno i dalje bude želeo u NBA.

Bobi je stigao u SAD još 2015. godine, kada je potpisao za Spurse, a igrao je još za Detroit, Kliperse, Filadelfiju i Dalas. U dresu Hjustona beleži najmanju minutažu do sada i nastupio je na samo 17 utakmica prosečno beležeći 2,7 poena i 1,5 skok po meču.

 

 

 

Ostavite komentar