Sport > Košarka

PARTIZAN održao čas "STUDENTIMA" u Podgorici: Pobeda za OHRABRENJE pred večiti DERBI

Izabranici Željka Obradovića sledeći meč igraju u Evroligi, i to protiv Crvene zvezde

Izvor: K1info

22/01/2023 > 21:20

podeli vest:

PARTIZAN održao čas "STUDENTIMA" u Podgorici: Pobeda za OHRABRENJE pred večiti DERBI
Foto: SC Derby/Filip Roganović


Košarkaši Partizana večeras su u 16. kolu ABA lige u Podgorici pobedili Studentski centar sa 100:81 (22:23, 29:17, 22:22, 27:19) i tako upisali 14. trijumf u regionalnom takmičenju.

Crno-beli su posle poraza od Cedevite Olimpije u 10. kolu vezali pet uzastopnih pobeda u ligi, ali je i Studentski centar, iako realno autsajder u ovom duelu, u meč ušao ohrabren sa tri trijumfa zaredom - padali su redom Igokea, Zadar i Cibona.

Uostalom, da domaći nisu hteli unapred da istaknu belu zastavu videlo se i u prvoj četvrtini, kada su gubili sa 17:9 posle nešto više od šest minuta igre, da bi potom na krilima Danila Tasića i Andrije Slavkovića stigli prednost Partizana, a potom i prvu četvrtinu završili vođstvom od 23:22.

Kada je Slavković zakucavanjem doveo "studente" na +7 poena razlike 31:24, Željko Obradović je video da je đavo odneo šalu, pa je tražio tajm-aut. Posle toga probudili su se Danilo Anđušić i Matijas Lesor, pridružio im se i Dante Egzum, pa su crno-beli stigli i dobrano prestigli domaće, završivši prvo poluvreme sa vođstvom od 51:40.

Nisu se Beograđani previše "cimali" u trećoj četvrtini, držali su distancu i na završetku treće četvrtine ostali na plusu od 11 poena razlike, jer je ta deonica završena rezultatom 22:22. U četvrtoj četvrtini Partizan je uglavnom imao dvocifrenu prednost, Podgoričani nisu uspevali da se približe koliko god da su se borili - kvalitet je ipak bio na strani favorita, koji je na kraju ubedljivo slavio - 100:81.

Čak petorica košarkaša iz redova pobedika imali su dvocifren broj poena - Danilo Anđušić 17, Dante Egzum 16, Matijas Lesor 15, Uroš Trifunović 13 i Džejms Naneli 12, dok su kod Studentskog centra takav učinak imala četvorica igrača - Danilo Tasić sa 17, Flečer Magi sa 16, Loren Džekson sa 12 i Andrija Slavković sa 11 poena. 

Naredni meč u ABA ligi crno-beli će odigrati kod kuće protiv Mornara, u nedelju 29. januara u okviru 17. kola, ali pre toga nas očekuje velika poslastica u Evroligi - Partizan će kao gost ukrstiti koplja sa Crvenom zvezdom u petak, 27. januara.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar