Sport > Košarka

Ne može u Evroligi, ali može za Argentinu: Kampaco će igrati "februarski prozor"

Očekuje se da Kampaco za Crvenu zvezdu odigra Kup Srbije i da se nakon toga priključi nacionalnom timu

Izvor: K1info/Sportklub.rs

22/01/2023 > 13:21

podeli vest:

Ne može u Evroligi, ali može za Argentinu: Kampaco će igrati "februarski prozor"
Foto: Starsport


Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco nastupaće za reprezentaciju Argentine u februarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Selektor Argentine će moći da računa na Kampaca, a u saradnji sa savezom te zemlje radi se i na tome da za reprezentaciju nastupi i Leandro Bolmaro, prenosi „Basquet Plus“.

Očekuje se da Kampaco za Crvenu zvezdu odigra Kup Srbije, čije je finale zakazano za 20. februar i da se nakon toga priključi nacionalnom timu.

Kampaco iz poznatih razloga ne može da igra evroligaške mečeve za crveno-bele, a naredni prozor kvalifikacija za Mundobasket je za Argentince ključan.

Argentina je četvrta u grupi E sa sedam pobeda i tri poraza, a isti učinak imaju i Venecuala na drugom i Dominikanska Republika na trećem mestu.

Samo tri tima će obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo 2023. Argentina igra protiv Kanade koja je neporažena 23. februara, a zatim i sa direktnim konkurentnom za plasman na Mundobasket Dominikanske Republike. Taj duel igra se 26. februara.

Foto: Starsport

 

Obe utakmice Argentinci igraju kod kuće i biće im potrebne obe pobede kako bi se plasirali na Svetsko prvenstvo i kako ne bi zavisili od ostalih rezultata u grupi.

U slučaju da izgube od Kanade i pobede Dominikansku Republiku sa više od 11 poena razlike, Argentinci će se takođe direktno plasirati na šampionat sveta.

Svestan teške pozicije, selektor Pablo Priđoni radi na tome da i Leandro Bolmaro bude deo tima u februaru, a prema „Basquet Plus“, Priđoni je kontaktirao Jutu Džez kako bi i zvanično uputio zahtev za oslobađanje Bolmara u tom periodu.

 

 

 

Ostavite komentar