Sport > Košarka

Na koje GORIVO radi ovaj čovek? Jokić se vratio posle povrede, OSTVARIO NOVI TRIPL-DABL i pogodio ZA POBEDU

Denver je odlično iskoristio tri uzastopna poraza Memfis Grizlisa i sada su usamljeni na prvom mestu zapadne konferencije

Izvor: K1info/Sportal.rs

25/01/2023 > 07:02

podeli vest:

Na koje GORIVO radi ovaj čovek? Jokić se vratio posle povrede, OSTVARIO NOVI TRIPL-DABL i pogodio ZA POBEDU
Foto: TAnjug/AP


Denver Nagetsi u spektakularnoj utakmici pobedili su Nju Orleans Pelikanse na gostujućem terenu - 99:98.

Junak pobede ekipe iz Kolorada po običaju je srpski reprezentativac i MVP Nikola Jokić. On je flouterom na asistenciju Mareja postigao odlučujući koš i doneo pobedu svom timu uz još jedan tripl-dabl.

Srpski centar zabeležio je 25 poena, 11 skokova i deset asistencija uz samo četiri promašaja iz igre. Isto ovoliko poena ubacio je i Džamal Marej, a izuzev njih dvojice ostatak ekipe Nagetsa poprilično je zakazao na ovom meču.

 

 

Bespotrebno su izabranici Majka Melouna komplikovali svoju sudbinu na ovoj utakmici, pošto su tokom prvog poluvremena imali i do 19 poena prednosti. Tačnije, baš kada treba - pred sam kraj prvog poluvremena. Ipak, iako su tada vezali nekoliko neuspešnih napada, na pauzu su otišli sa više nego pristojnih +16.

Foto: TAnjug/AP

 

Kao i prvu, treću četvrtinu Pelikansi su takođe otvorili bolje i ubrzo prednost protivnika smanjili na 11 poena. Ipak, neobjašnjiv pad u igri Denvera dešava se u poslednjih nekoliko minuta treće deonice kada Pelsi uspevaju da priđu i na svega sedam poena zaostatka.

 

 

Nije se snašla klupa Nagetsa u momentima kada je Meloun odmarao prvu petorku, pa je tako ovaj strateg morao brže da reaguje i što pre vraća na parket svoje najbolje igrače. Međutim, bilo je kasno pošto je serija Nju Orleansa uzela maha i posle pola četvrtog kvartala rezultat je bio 91:88 u korist gostujućeg tima.

Ipak, tada Denver neočekivano pravi seriju 6:0 i ponovo se odvaja, međutim Pelikansi uzvraćaju još boljom - 10:0. Serija domaćih završena je pogotkom sa penala Vilija Ernangomeza na 36 sekundi pre kraja susreta, nakon čega je usledio pogotak Nikole Jokića za pobedu.

Denver je odlično iskoristio tri uzastopna poraza Memfis Grizlisa i sada su sa dva poraza manje od njih prvi put usamljeni na prvom mestu zapadne konferencije. Uzevši u obzir povratak MVP-ja i prvog trenera ekipe Majka Melouna, pitanje je ko u ovom trenutku može stati na put Nagetsima.

 

 

 

Ostavite komentar