Sport > Košarka

Šta je sa Nemanjom BJELICOM: Stigao u FENERBAHČE, ali nikako da zaigra

Srpski krilni centar je dugo povređen i u Fenerbahčeu su, čini se, takođe iznenađeni situacijom

Izvor: K1info/Sportske.net

15/01/2023 > 14:17

podeli vest:

Šta je sa Nemanjom BJELICOM: Stigao u FENERBAHČE, ali nikako da zaigra
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić/nr


Kada će na teren Nemanja Bjelica? Srpski reprezentativac nije igrao još od utakmice koja je bila zatvorena za javnost, bio je to prvi pripremni meč reprezentacije protiv Crne Gore pred Evrobasket. 

Tada je povredio list, prvo se govorilo o mogućnosti da propusti Evrobasket, dugo su trajale analize oko toga da li može ili ne može da pomogne, a onda ga je Pešić precrtao sa spiska.

- Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje - naveo je prof. dr Dragan Radovanović za KSS nakon objavljivanja spiska Svetislava Pešića. 

Zvučalo je kao da će biti spreman za početak klupske sezone, ali ne. Od "nije se u potpunosti vratio" do pauze sve do Nove godine, pa i duže. 

U Fenerbahčeu su, čini se, takođe iznenađeni situacijom sa Bjelicom i pitanje je da li bi se odlučili za njegovo dovođenje da su znali da će situacija biti ovakva. 

Bjelica je počeo sa individualnim treninzima, očekuje se uskoro da počne i sa kontakt igrom i nema sumnje da će biti od velike važnosti za ekipu Dimitrisa Itudisa kada se vrati...

 

 

 

Ostavite komentar