Sport > Fudbal

NEOTESANA PROSTAČINA: Uzeo titulu, proglašen za naboljeg golmana, a onda je POKAZAO PRAVO LICE

Martinez "zalepio" trofej u međunožje i tražio minut ćitanja za Mbapea

Izvor: K1info

19/12/2022 > 10:42

podeli vest:

NEOTESANA PROSTAČINA: Uzeo titulu, proglašen za naboljeg golmana, a onda je POKAZAO PRAVO LICE
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner


Argentinski golman Emilijano Martinez ne ume da pobeđuje, ni da proslavi veliku pobedu protiv Francuske u finalu. Nije to znao ni prošle godine, kada je osvojio Kopa Amerikana, svoj prvi veliki trofej, a nije znao ni u nedelju, kada je na podijumu u Kataru napravio prostački gest sa peharom za najboljeg golmana Mundijala.

I tu nije stao.

Potez golmana Argentine nije bio jasan nikome, pa ni našem bivšem reprezentativcu golmanu Vladimiru Stojkoviću koji je samo jednom rečju prokomentarisao ovu scenu.

- Neobjašnjivo - napisao je nekadašnji golman Partizana na svom Tviter nalogu.

 

Čuvar mreže Aston vile je u svlačionici Argentine usred slavlja tražio minut ćutanja za Kilijana Mbapea, francuskog asa i najboljeg strelca Svetskog prvenstva.

Tri puta ga je as Pari Sen Žermena i "trikolora" savladao u utakmici za titulu, ali na kraju je, ipak, trofej završio kod Lea Mesija, na oduševljenje većine neutralnih navijača.

 

Međutim, sve ono što Martinez radi posle utakmice ne ide na čast prvacima. Tako se ne ponaša svetski šampion.

Martinez je bio vulgaran i posle utakmice protiv Holandije, kada je govorio selektoru evropske selekcije Luju Van Galu: "J**ao sam te dva puta, dva puta sam te j**ao, pe**rčino".

Emilijano Martinez (30) dostigao je u Kataru vrhunac svoje karijere, koju je od 2010. do 2020. proveo kao uglavnom rezervni golman Arsenala. Pre deset godina bio je na pozajmici u Oksfordu, a sada je šampion sveta. U međuvremenu je igrao za Šefild Venzdej, Roteram, Vulverhempton, Hetafe, Reding, a od 2020. ustalio se među stativama Aston vile.

 

 

Zanimljivo je da je Martinez 2018. bio navijač reprezentacije na Mundijalu u Rusiji, zajedno sa bratom bodrio je Lea Mesija, a sada mu je pomogao da Argentini donese titulu i da ostvari neverovatan rezultat. 

Posle 20 godina titula ne ide u Evropu, a posle čak 36 godina vratiće se u Argentinu. Dijego Maradona doneo je 1986, a Leo Mesi ove 2022. godine. Da "Dibu" nije blistao pred golom, teško da bi se to dogodilo.

Golman Martinez mogao je da bude apsolutni kralj, a ispao je totalni kreten. 

 

 

 

 

Ostavite komentar