Sport > Fudbal

GINISE, svrati do DONJEG BARBEŠA... Tamo mreže cepa gromovita STARINA od 73 LETA

Jedan od strelaca na meču Opštinske lige Doljevac rođen je 1949.

Izvor: K1info

27/10/2022 > 17:54

podeli vest:

GINISE, svrati do DONJEG BARBEŠA... Tamo mreže cepa gromovita STARINA od 73 LETA
Foto: Pixabay.com


Čudni su putevi gospodnji, pa samim tim čudne su ponekad i priče na koje naiđete idući tim putevima... Na primer, ko bi pomislio da ćemo u Srbiji, malo "ispod" Niša, naići na ljudinu, čoveka koji je rođen 1949. godine, a još trese mreže u nižim fudbalskim ligama?!

No, ako je suditi po porukama koje stižu sa društvenih mreža, upravo takvog jednog zmaja imamo u Fudbalskom klubu Donji Barbeš i on je nedavno - u 5. kolu Opštinske lige Doljevac, na gostovanju bio strelac u porazu svog tima od Fudbalskog kluba Marina Kutina (11:6).

Rezultat je, izgleda, bio očekivan, niko se na internetu nije žalio da je bilo problema - iz Donjeg Barbeša su se i zahvalili domaćinima na posluženju i gostoprimstvu, istakavši da je utakmica protekla u fer-pleju. Iz Opštinske lige Doljevac su kratkim saopštenjem na društvenim mrežama konstatovali da je meč odigran i da je domaćin pobedio i - reklo bi se - to je to.

Foto: Printscreen/Instagram

 

Međutim, onda je sa istih tih društvenih mreža stiglo otkrovenje - jedan od komentatora se nadovezao na kratko saopštenje iz Lige i otkrio neverovatan podatak:

- Da napomenem da je danas dao gol za Barbeš čovek koji je 1949. godište, pa vidite da to uđe u Ginisa...

Dakle, alal vera, majstore! Sa 73 godine da se čovek upiše u listu strelaca?! Pa danas i upola mlađi, sedeći za kompjuterima po ceo dan na poslu, a onda za televizorima kad se s posla vrate, teško da mogu i da potrče, a on trese mreže?! Stvarno, svaka čast!

Foto: Printscreen/Instagram

 

I da, ako nekoga interesuje koji je to rang takmičenja - Opštinska liga Doljevac - pa to je jedan rang ispod Nišavske okružne lige. Rang iznad Nišavske okružne lige je Zona Centar, iznad nje je Srpska liga Istok, iznad nje Prva liga Srbije i iznad nje - Superliga Srbije!

Pošto je Donji Barbeš trenutno poslednji na tabeli, ove sezone - 2022/2023. - nema ništa od plasmana u viši rang. Ali, ako sledeće sezone - 2023/2024. - Barbeš bude prvi, pa pređe u Nišavsku okružnu ligu, i svake naredne godine bude prelazio u viši rang, našoj ljudini od 73 leta biće potrebno, od danas, još šest godina do Superlige i duela za Crvenom zvezdom i Partizanom u sezoni 2028/2029.

On će tada imati 79 godina i taman će biti fizički spreman kao polovina naših profesionalnih fudbalera u Superligi, pa bismo mogli da očekujemo još čudesnih vesti iz Donjeg Barbeša.

 

 

Ostavite komentar