Partizan

PARTIZAN PRED KATASTROFOM: Crno-beli GUBE STADION zbog Fudbalskog kluba?

Navodno postoji vansudska hipoteka od 11 milijardi dinara na objekat u Humskoj

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2022 > 14:44

podeli vest:

PARTIZAN PRED KATASTROFOM: Crno-beli GUBE STADION zbog Fudbalskog kluba?
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković, upozorio je danas da bi to Sportsko društvo moglo da ostane bez stadiona u Humskoj zbog navodnog nedomaćinskog poslovanja uprave FK Partizan.

- Svi znate o situacijama koje su se dešavale na Skupštini i tokom preuzimanja JSD. Revizorska kuća obrađuje dokumenta, postoje dugovanja za poreze i doprinose preko 71 milion, struja 19 miliona, voda 110 miliona dinara. Postoji hipoteka na 11 milijardi dinara, vansudska, na stadion. Ukupan neki dug je oko 15 miliona evra, koji je Fudbalski klub napravio. Naša namera je da utvrdimo tačan dug - izjavio je Tanasković na konferenciji za medije u Medija centru.

Ideja je, ističe, da se sedne sa ljudima iz Fudbalskog kluba.

- Jasno je da svi zaposleni u Sportskom društvu, svi oni rade za Fudbalski klub. Sve troškove, većinu, pravi Fudbalski klub. Revizija će utvrditi koja su to dugovanja, ona su fakturisana. Neka dokumentacija je spaljena i ne postoji. Naša ideja je da svi klubovi imaju optimalne uslove i da spasemo našu imovinu. Ako Fudbalski klub ne izvrši obaveze, izgubićemo stadion.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković

Generalni sekretar JSD Partizan veruje da stadion Partizana može da donosi profit uz komercijalne sadržaje.

- Mi smo sad u procesu sagledavanja cele situacije. Želja nam je da tamo napravimo objekat za naše kolektivne sportove, da mogu tamo da treniraju. Jedan od najlepših restorana je bio na stadionu JSD Partizan. Naše je da pokušamo i da to vratimo u normalu. Imamo crno-beli butik, magacinski prostor, možemo da napravimo i neki muzej. Sve ove situacije koje su se desile bile su loše.

Na kraju, Tanasković je jasno označio koga u JSD vide kao glavnog krivca za nastalu situaciju.

- Čekamo reviziju, da profesionalci odrade svoj deo posla. Da vidimo koliko Sportsko društvo duguje, idu kamate na to. A kad Fudbalski klub duguje Sportskom društvu, nema kamate. Mi smo jedan klub, a sve nedaće su nastale nedomaćinskim poslovanjem Fudbalskog kluba - zaključio je Željko Tanasković.

 

 

 

Ostavite komentar