Sport > Fudbal

Koliko GOLOVA DAJEMO, ne mogu da stignem na sve RUČKOVE: Trener Partizana raspoložen pred Keln

Biće u Humskoj pun gas, pa ko može, može - kaže Petrić

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2022 > 15:20

podeli vest:

Koliko GOLOVA DAJEMO, ne mogu da stignem na sve RUČKOVE: Trener Partizana raspoložen pred Keln
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je uoči sutrašnje utakmice (18.45) u Humskoj protiv nemačkog Kelna, da će njegova ekipa pod punim gasom izaći na megdan rivalu iz Bundeslige.

- Oni igraju direktan fudbal, bili su i tamo ofanzivni, imali smo i tamo problema. Sutra je na nama da njihove vrline smanjimo na minimum. Moj posao je da pripremim igrače, sutra moraju da daju pun gas, pa ćemo videti šta će biti - rekao je Petrić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Trener Partizana nije imao posebno objašnjenje za to što pod njim ekipa deluje potpuno drugačije u odnosu na loš početak sezone.

- Gospodin Stolica možda da je imao malo više vremena, možda bi sve došlo na mesto. Igračima sam rekao od prvog dana da rade ono što mogu. Prve dve, tri utakmice imali smo problematiku, nije bila lepota fudbala. Kako su igrači stekli sigurnost, išlo je sve na bolje. Sve se zaboravlja, sutra je novo dokazivanje. Ako dođe do slabe utakmice, biće priča po starom. A oni su isti igrači kao od pre godinu dana. Rikardo je rekao da će se osetiti umor i tako će sigurno biti. Na nama je da rotacijom to ublažimo. Oni sutra moraju da pokažu što znaju - naveo je.

 

Petrić je priznao da nije pokazao mnogo emocija posle pobede u Kelnu.

- Duže sam igrao u Britaniji nego u Srbiji, možda to vučem iz Škotske. Tamo ako daš maksimum, ide novi dan, uprkos porazu. Zadovoljan sam zbog pobede u Kelnu, naravno, ali totalno sam na zemlji i to shvatam kao posao koji moramo da odradimo. Ja sam takav kakav jesam i privatno sam takav - rekao je Petrić.

- Bio je predlog da daju tri gola, pa su povećali na četiri. Pet puta je bilo po četiri gola, ali možemo da naručujemo koliko hoćemo, pa će biti dosta na meniju. U petak je prvi ručak - našalio se Petrić.

Svestan je strateg kluba iz Humske da bi njegov tim mogao da napravi krupan korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konfrencija.

- Sutra imamo šansu da budemo bliži proleću pobedom ili remijem, ali ne opterećujem igrače sutra da je nešto pod moranje. Biće sutra pun gas, pa ko može, može - zaključio je trener Partizana.

Fudbaler Partizana Igor Vujačić izjavio je da se nada novom podvigu protiv Nemaca uz pomoć navijača u Humskoj.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Očekujem fizički zahtevnu utakmicu i da će Keln biti ofanzivniji. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača napraviti novi podvig. Mnogo je igrača otišlo, mnogo novih došlo. Idemo iz utakmice u utakmicu, pružamo bolje rezultate i atmosfera je bolja. Nadam se da će navijači prepoznati momenat i doći sutra da nas podrže - rekao je Vujačić.

Štoper crno-belih istakao je da će se defanzivci crno-belih potruditi da sačuvaju gol kao prošle nedelje u Kelnu kada je "parni valjak" slavio sa 1:0.

 

- Oni imaju dobre individualce po boku, centaršutevima idu na dva napadača. Treba da se uđe u blok na boku, to bi moglo da nam olakša posao. Prekid im je takođe jedno od jačih oružja, daćemo sve od sebe da sačuvamo gol. Odgovara nam kad naša poslednja četvorka igra u kontinuitetu utakmice, bolje se poznaje, uigraniji smo - izjavio je Vujačić.

Crnogorski reprezentativac nije želeo da komentariše duele reprezentacija Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

- Ima puno do toga, ne bih komentarisao - poručio je defanzivac crno-belih.

U drugom meču D grupe Lige konferencija Nica će sutra uveče u 21.00 dočekati Slovačko iz Češke.

 

 

 

Ostavite komentar