Sport > Fudbal

Benzemi Zlatna lopta - Francuz NAJBOLJI IGRAČ sveta!

Večeras je na ceremoniji u Parizu saopšteno ko je osvojio „Zlatnu loptu“ u prestižnom izboru „Frans Fudbala“

Izvor: K1info/Sportal.rs

17/10/2022 > 21:56

podeli vest:

Benzemi Zlatna lopta - Francuz NAJBOLJI IGRAČ sveta!
Foto: Tanjug/AP/Francois Mori


Zlatna lopta, najveće pojedinačno priznanje u svetu fudbala, pripala je Francuzu Karimu Benzemi, fudbaleru Reala i lideru tima koji je prošle sezone osvojio Ligu šampiona i LaLigu, piše "Marka".

 

 

Benzema je u sezoni sa nama ostvario učinak od 45 pogodaka i 15 asistencija, od čega je 27 pogodaka postigao u Primeri, 15 u Ligi šampiona, dok je dva puta tresao mreže rivala u Superkupu Španije.

Posebno je impresivan bio u nokaut fazi elitnog takmičenja gde se na njegovim klilima "kraljevski klub" dizao iz pepela u nekoliko navrata u duelima sa Pari Sen Žermenom, Čelsijem i Mančester sitijem da bi zatim preko Liverpula španski velikan došao do nove evropske krune.

U ovim mečevima Benzema je postigao čak deset pogodaka od čega dva het-trika ( u revašu sa Pari Sen Žermenom i prvom meču sa Čelsijem) i nema sumnje da je najzaslužniji za osvajanje 14 evropske titule Real Madrida.

Benzema je u konkurenciji u trci za "Zlatnu loptu" imao fudbalere Roberta Levandovskog, Kristijana Ronalda, Sadia Maneu ali i Dušana Vlahovića, ali nijedan od njih nije uspeo da ugrozi fantastičnog Francuza koji je u prethodnoj sezoni zasenio sve.

 

 

 

Ostavite komentar