Sport > Fudbal

Katastrofa Vlahovića i Juventusa, a Kopenhagen UZEO BOD protiv Sitija sa igračem više

Igraju se mečevi 4. kola Lige šampiona

Autor: K1info/Telegraf

11/10/2022 > 20:51

podeli vest:

Katastrofa Vlahovića i Juventusa, a Kopenhagen UZEO BOD protiv Sitija sa igračem više
Foto: Tanjug/AP/Ariel Schalit


Fudbaleri Juventusa doživeli su veliko negativno iznenađenje u četvrtom kolu grupe H Lige šampiona pošto su na gostovanju Makabiju u Haifi poraženi sa 2:0

Od samog starta je bilo jasno da nešto ne štima sa Juveom, ali gledajući trend i formu "stare dame", ovakav rezultat možda i nije toliko iznenađenje koliko bi bilo pre crne serije u kojoj je torinski tim.

Napadao je Makabi, pritisak je bio sve jači, a šanse su se ređale - jedna od njih je pretvorena i u pogodak u 7. minutu kada je Pjer Korno centrirao i pronašao Omera Acilija koji je više leđima nego glavom zahvatio loptu, u skoku bio bolji od protivnika i pogodio donji desni ugao.

Isti igrač je u 42. minutu, nakon ubitačne kontre, dobio na desnoj strani kaznenog prostora loptu od napadača Pieroa, a onda preciznim i dovoljno jakim udarcem naciljao gornji desni ugao i ponovo savladao Ščesnog koji je u oba navrata umalo sprečio promenu rezultata.

Srpski napadač Dušan Vlahović je u 45. minutu imao priliku da smanji prednost, tukao je glavom uz desnu stativu, ali je golman Koen otklonio opasnost.

Foto: Tanjug/AP/Ariel Schalit

 

Na svu muku, Anhel Di Marija je morao da izađe iz igre nakon što mu je "otišla" zadnja loža, tako da se nije pisalo najbolje timu Maksa Alegrija koji se već ranije kandidovao za otkaz lošim nizom i očajnim rezultatima.

Filip Kostić je ušao u igru u 46. minut, ali nije imao veliki učinak, pre svega zbog toga što ga je Alegri smestio na poziciju zadnjeg veznog.

Svi defanzivni kapaciteti su odjednom postali ofanzivni, Juve je od odbrane imao samo dva štopera, ali ni to mu nije pomoglo da se domogne makar jednog pogotka.

Foto: Tanjug/AP/Ariel Schalit

 

Doduše, mora se izdvojiti momenat prodora Kvadrada i evidentno guranje u kaznenom prostoru, ali je sudija Lahoz ostao nem i nakon reakcije VAR-a.

Makabi je odoleo i uzeo tri boda, a veliko iznenađenje se desilo i u Kopenhagenu gde je domaćin u grupi H sa nulom uspeo da uzme pola plena Mančester sitiju (0:0).

Erling Haland je odmarao, a činilo se da "građani" mogu i bez njega.

Prvo je Rodri postigao pogodak u 11. minutu, ali je poništen zbog igranja rukom.

Nakon toga, Rijad Marez je u 25. minutu imao priliku da sa bele tačke donese prednost, ali je omanuo i nastavio da čuva domaćina u igri.

Foto: Tanjug/AP/Ritzau Scanpix

 

Niz nesreće za goste nastavio je Gomez koji je nesportskim faulom ostavio Siti sa igračem manje nakon samo pola sata igre.

Sa 10 igrača, uspevao je tim iz Mančestera da ugrozi protivnika, ali ne i da pogodi, tako da je do kraja ostao remi na snazi.

Ostavite komentar