Sport > Fudbal

Velika POBEDA Partizana u Kelnu (1:0), crno-beli napravili SENZACIJU

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Keln (1:0), u meču trećeg kola grupne faze Lige konferencija

Autor: K1info/B92

06/10/2022 > 21:00 >> 23:01

podeli vest:

Velika POBEDA Partizana u Kelnu (1:0), crno-beli napravili SENZACIJU
Foto: Tanjug/AP/Martin Meishner


Kakva noć za srpski fudbal. Posle Zvezde i Partizan je odigrao utakmicu za pamćenje jer je pred krcatom "Rajnenergija" stadionu pokazao Kelnu da srpski klub nikako nije za potcenjivanje i da su "čuda" moguća.

Minimalno, 1:0 na kraju golom Svetozara Markovića u devetom minutu "parni valjak" je pokazao "jarčevima" da će morati da mnogo toga poprave u igri, iako su svi stali na stranu nemačke ekipe.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meishner

 

Konkretno, napadački, onako kako želimo da gledamo naše klubove u Evropi. Fantastično veče za tim Gordana Petrića, koji je pokazao bundesligašu kako se to "zatvara" utakmica iz prostor razloga što Keln nije mogao Popoviću ništa, sem da mu zagreju rukavice.

Napadači ovog puta nisu bili oni koji donose odluku o pobedniku, ali je nebeski skok štopera Markovića je samo ulepšao centaršut Natha. Crno-bele veče u Kelnu i čas fudbala za Nemce koji su "juče" pobedili jednu Borusiju Dortmund.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meishner

 

Odlično poluvreme, mogli su crno-beli i do drugog gola sada u finišu, ali je iz kaznenog prostora preko gola šutirao Rikardo Gomeš.

Za razliku od prethodna dva susreta u Ligi konferencija kada su već na startu dospevali u rezultatski deficit, fudbaleri Partizana su u Kelnu na idealan način otvorili meč

 

Foto: Tanjug/AP/Martin Meishner

 

Ekipa Gordana Petrića je protiv popularnih Jarčeva stigla do vođstva već nakon devet minuta igre, a stelac je bio Svetozar Marković koji je fenomenalno reagovao u protivničkom šesnaestercu nakon prekida Bibarsa Natha.

Izraelac je upitio sjajan centaršut sa desnog boka, sa udaljenosti od nekih 30-ak metara, a štoper Partizana nadskočio je Luku Kilijana pred golom nemačkog tima i zatresao mrežu domaćina za erupciju oduševljenja navijača “parnog valjka“, koji su u velikom broju doputovali u Keln.Ovo je svojevrsni derbi grupe jer je je Keln lider sa četiri boda, dok je Partizan na deobi drugog mesta sa dva.

Trener crno-belih Gordan Petrić odlučio se za ultraofanzivnu taktiku, jer će pored najboljeg strelca Rikarda Gomeša, od početka u napadu biti i Andrija Pavlović, koji je ove sezone za Partizan odigrao svega 24 minuta, i to nedavno na prvenstvenom meču protiv Vojvodine u Beogradu.

KELN (4-1-3-2): Švabe – Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen – Martel – Huseinbašić, Duda, Kajnc – Adamjan, Dic. Trener: Baumgart.

Partizan (4-4- 2): Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Pavlović - Natho, Menig, Dijabate - Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

Crno-beli su remizirali u prva dva kola sa Slovackim i Nicom, dok je Keln savladao Čehe i takođe remizirao sa Francuzima.

Partizan je u Keln otputovao pun samopouzdanja nakon ubedljive pobede nad Vojvodinom 4:1, u nedelji u kojoj je doživeo debakl u Kupu od drugoligaša.

Keln je, s druge strane, minulog vikenda posle preokreta pobedio Borusiju Dortmund i najavio da su u odličnoj formi.

 

 

 

Ostavite komentar