Sport > Fudbal

Evo zašto je POBEDA Srbije u Norveškoj bila NAROČITO VAŽNA

"Orlovi" izbegli dve velesile na žrebu za Evro 2024

Izvor: K1info

28/09/2022 > 07:30

podeli vest:

Evo zašto je POBEDA Srbije u Norveškoj bila NAROČITO VAŽNA
Foto: Starsport


Pobeda nad Norveškom (2:0) je ekipi Dragana Stojkovića Piksija donela prvo mesto u Grupi 4 u okviru B divizije, što automatski znači selidbu u elitnu diviziju naredne godine.

Ipak, na tlu Skandinavije je napravljen još jedan važan korak za našu budućnost.

Najvažnije je svakako mesto u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za EURO 2024. godine u Nemačkoj, a na taj način naš nacionalni tim bi izbegao neke izuzetno moćne rivale.

Naime, posle nedeljnih rezultata i poraza Francuske od Danske (2:0), "galski petlovi" su skliznuli u drugi šešir i predstavljaće pravu nagaznu minu iz ove jake grupe, u kojoj su se našli i Englezi nakon ispadanja iz A divizije.

Za sada je potvrđena pozicija za 37 od 53 učesnika žreba, za koje je jasno u kom će šeširu završiti. U drugom, u koji je Srbija uspela da stigne, za sada se nalaze Francuska, Engleska, Austrija, Vels, Izrael i Bosna i Hercegovina.

U prvom šeširu će se naći Holandija, Hrvatska, Italija, Španija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska i Poljska.

Takođe, prvo mesto u grupi nam je donelo miminalno baraž za EURO, ukoliko se kojim slučajem desi da se doživi krah u kvalifikacijama.

Žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine održava se 9. oktobra u 12.00 u Frankfurtu.

 

 

 

 

Ostavite komentar