Sport > Fudbal

EPILOG SKANDALA U SRPSKOM FUDBALU! Završeno suđenje za NAMEŠTEN MEČ: Evo kako su KAŽNJENI fudbaleri

Meč je i završen rezultatom 4:0 za Jedinstvo, a ubrzo je usledila reakcija Fudbalskog saveza Beograda

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

24/02/2024 > 13:06

podeli vest:

EPILOG SKANDALA U SRPSKOM FUDBALU! Završeno suđenje za NAMEŠTEN MEČ: Evo kako su KAŽNJENI fudbaleri
Foto: Youtube PrintScreen/FK Jedinstvo Ub


Nedavno je srpski fudbal potresao ozbiljan skandal, jer je ustanovljeno da je prijateljska utakmica između Jedinstva iz Uba i Prve Iskre Barič bila nameštena, jer su evidentirane milionske uplate na tip "4+" u kladionicama.

Meč je i završen rezultatom 4:0 za Jedinstvo, a ubrzo je usledila reakcija Fudbalskog saveza Beograda, koji je rešio da Prvu iskru oduzimanjem bodova i novčano, kao i nekoliko fudbalera za koje je ustanovljeno da su umešani u skandal. Igrači su se žalili na to, ali je u ponovljenom postupku ponovo utvrđena njihova suspenzija.

Tim iz Bariča kažnjen je oduzimanjem 12 bodova u Srpskoj ligi Beograd, a takođe i kaznom od 1.200.000 dinara.

Takođe, četiri fudbalera ovog tima - Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i Andrija Knežević, kažnjeni su suspenzijom od devet meseci.​ Igrači su se žalili na ovu odluku, pa je odluka Disciplinskog suda potvrđena.

U svom saopštenju, koje je potpisao disciplinski sudija Aleksandar Prekodravac opisan je i čitav postupak. Utvrđeno je da je na kladinici na meč Jedinstva i Prve iskre odigrano 82 odsto singl uplata na specifičan ishod rezultat sa najmanje četiri gola. Uplaćeno je 10.105 evra.

Navodi se da je na osnovu snimaka i platforme Sportradar utvrđeno da su kod svakog od kažnjenih igrača utvrđene greške koje su dovele do postizanja gola.

Trojica igrača su se odazvala pozivu i saslušani su od strane sudije, izuzev golmana Andrije Kneževića, koji je pravdao svoj izostanak boravkom u inostranstvu gde treba da nastavi karijeru.

Kod kažnjenih je utvrđeno da ranije nisu imali problem sa učestvovanjem u nečasnim radnjama, što im je bila olakšavajuća okolnost, ali je postojala i otežavajuća okolnost jer je disciplinski sudija utvrdio njihovu očiglednu nameru da nezalaganjem i greškama koje nisu uobičajene ni na trening utakmicama učestvuju u neregularnosti utakmice.

Problem za kažnjene je što je reagovala i UEFA, a Disciplinski sudija smatra da su ove kazne jasno upozorenje i svim ostalim igračima Srpske lige Beograd da ubuduće ne pokušavaju nešto slično.

 

Ostavite komentar