Sport > Fudbal

Liga Evrope: Frajburg i Karabag u osmini finala Lige Evrope

Fudbaleri Frajburga i Karabaga izborili su večeras plasman u osminu finala Lige Evrope.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

22/02/2024 > 21:58

podeli vest:

Liga Evrope: Frajburg i Karabag u osmini finala Lige Evrope
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Frajburga pobedili su na svom terenu posle produžetaka ekipu Lansa rezultatom 3:2 u revanš meču plej-ofa za plasman u osminu finala Lige Evrope. Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 2:2, a igrali su se produžeci, pošto je prvi meč odigran pre nedelju dana u Francuskoj završen bez golova.

Lans je večeras u Frajburgu vodio 2:0 golovima Davida Pereire da Koste u 28. i Elije Vahija u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Frajburg je 67. minutu smanjio na 2:1 golom Rolanda Salaija, a produžetke nemačkom timu doneo je isti igrač u drugom minutu nadoknade vremena. Frajburgu je pobedu doneo Mihael Gregorič u 99. minutu.

Fudbaleri Karabaka su večeras na svom terenu poraženi posle produžetaka od Brage rezultatom 3:2, ali su izborili plasman u osminu finala Lige Evrope pošto su u prvom meču odigranom pre nedelju dana u Portugaliji slavili 4:2.

Braga je posle 90 minuta vodila 2:0 golovima Rožera Fernandesa u 70. i Alvara Đala u 83. minutu. Potom se ušlo u produžetke, a Karabak je smanjio na 2:1 u 102. minutu golom Mateusa de Barosa da Silve. Simon Banza je u 115. minutu doneo prednost Bragi od 3:1, ali je domaći tim u 122. minutu pogotkom Narimana Ahundzadea smanjio na 3:2 i izborio plasman u osminu finala Lige Evrope.

Karabag je od 57. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Elvin Kafarkvlijev. Plasman u osminu finala Lige Evrope ranije večeras su izborili fudbaleri Milana i Benfike.

Žreb osmine finala Lige Evrope biće održan sutra od 12 časova u Nionu.

Ostavite komentar