Sport > Fudbal

Piksi saopštio spisak za Ligu nacija, na njemu jedno VELIKO IZNENAĐENJE

Dragan Stojković Piksi objaviće spisak za mečeve u Ligi nacija protiv Norveške i Švedske. Na njemu će biti defanzivac Almerije Srđan Babić

Autor: Informer

10/09/2022 > 11:37

podeli vest:

Piksi saopštio spisak za Ligu nacija, na njemu jedno VELIKO IZNENAĐENJE
Foto: Tanjug/Tara Radovanović/bs


Dragan Stojković Piksi će narednih dana objaviti spisak za mečeve u Ligi nacija protiv Norveške i Švedske, što će ujedno biti i poslednja provera pred širi spisak za Katar sledećeg meseca.

Navijači u Srbiji sa nestrpljenjem očekuju listu igrača na koje Stojković računa, a jedno novo ime je već poznato.

Debitantski poziv u A selekciju Srbije je dobio Almerijin štoper Srđan Babić, zvanično je saopštio španski klub.

On je prošao sve mlađe selekcije Srbije, bio i prvak sveta sa omladincima na Novom Zelandu 2015. godine, ali nikada nije dobijao poziv za seniorski nacionalni tim.

Posle SP je prešao iz Vojvodine u Real Sosijedad gde je dobijao priliku samo u B timu, a onda je završio na pozajmici u Reusu, da bi se posle dve godine vratio se u Srbiju i postao pojačanje Crvene zvezde!

Crveno-beli su ga prvo pozajmili, a godinu dana kasnije i otkupili od Španaca za 800.000 evra. Tri sezone je proveo u Ljutice Bogdana, upisao 82 meča, a u trećoj sezoni u Zvezdi mu se minutaža znatno smanjila!

Foto: Starsport

 

Prvo je otišao na pozajmicu u portugalski Famalikao, a prošlog leta je takođe na pozajmicu prešao u redove tadašnjeg španskog drugoligaša Almerije gde je bio jedan od najzaslužnijih za povratak Almerije u Primeru!

Postao je zamenik kapitena i ovog leta potpisao trajni ugovor do leta 2026. godine. Stigao je poziv Dragana Stojkovića Piksija koji će ga još bolje upoznati u mečevima protiv Švedske (24. oktobar u Beogradu) i na gostovanju Norveškoj tri dana kasnije.

 

Ostavite komentar