Sport > Fudbal

Hrvati se PRIMILI na Mitra, pišu HVALOSPEVE o srpskom napadaču

Dok svi pričaju o Halandu, srpski Hulk u njegovoj senci dominira Premijer ligom, počinje tekst na Index.hr

Autor: K1info/sportal.rs

09/09/2022 > 21:59

podeli vest:

Hrvati se PRIMILI na Mitra, pišu HVALOSPEVE o srpskom napadaču
Foto: Tanjug/AP


Svi smo svedoci da je prošle sezone Aleksandar Mitrović pomerio sve granice, a u novoj je sa dva gola u prvom kolu protiv Liverpula utišao mnoge kritičare koji su ga nazivali "čovekom Čempionšipa".

I pored teškog rasporeda u prvih šest i njegovih odličnih partija protiv Liverpula, Totenhema, Arsenala, Brajtona, doveo je Fulam do mesta u prvih sedam na tabeli.

Posle šest kola i isto toliko golova, "komšije" su želele da ipak skrenu pažnju javnosti, koja se više bavi napadačem Mančester sitija Erlingom Halandom, na Srbina koji je upravo protiv Hrvatske postigao prvi od 46 golova u reprezentaciji Srbije.

- Baš kao i Hulk, Mitrović je neverovatan i to svi vide. Ove sezone konačno je pokazao ono što se godinama naziralo - da je u isto vreme igrač koji unutar samog 16-erca može napraviti probleme najboljim svetskim defanzivcima te onaj od kog će profitirati i cela ekipa.

- Uzorak je mali, ali sve dosad viđeno nije slučajno niti se može promeniti. Dovoljno je viđeno kada se slika upotpuni sa svime iz rekordne prošle sezone, kada je igrao u Čempionšipu. Jedina istina zapravo je jednostavna: Fulam je za njega daleko premali klub. Ovakav Aleksandar Mitrović spada među samu napadačku elitu Evrope te nije nimalo slučajno da je upravo njega i Vlahovića brazilski selektor izdvojio kao dvojac kojeg se mora paziti svaka reprezentacija - napisali su na Index.hr i podvukli:

- Jer Mitrović je zaista poput Hulka: neverovatan u svojim sposobnostima te nezaustavljiv u svojim namerama. Dosad su se u to uverili najbolje ekipe i najbolji defanzivci Premijer lige. Uskoro bi se u to mogli uveriti i njegovi poslodavci jer on bi zaista bio pojačanje gotovo za svaku ekipu. Osim možda onu koja ima Halanda ili Kejna, ali takve su izuzetak, a ne pravilo - zakljućio je Index.hr u svom tekstu.

Ostavite komentar