Sport > Fudbal

KATASTROFALNO prvo poluvreme Zvezde i KASNO buđenje: Lajpcig pobedom overio nokaut fazu, Zvezda po "proleće" u Bern

Crveno-beli imaju šanse za treće mesto, nakon ovog meča

Izvor: K1info

07/11/2023 > 22:41

podeli vest:

KATASTROFALNO prvo poluvreme Zvezde i KASNO buđenje: Lajpcig pobedom overio nokaut fazu, Zvezda po "proleće" u Bern
Foto: K1info/Tanjug/AP/FK Crvena zvezda Facebook/Wikipedia


Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli, opet nisu mogli ništa protiv Lajpciga, koji je nakon Nemačke slavio i u Beogradu, samo je ovoga puta uspeo da postigne dva gola, umesto tri sa svog stadiona, te su sa 2:1 savladali crveno-bele i tako im naneli treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona!

Nadala se Crvena zvezda, nadali su se navijači, kao i čitav stručni štab da "onih" 15 minuta iz Nemačke daju jasne znakove za igru na njihovom terenu. Da daju povod za takvu nadu, da taj tim iz Lajpciga nisu vanzemaljci, već samo fudbaleri koji imaju vrline, ali i mane.

Ponovo je Barak Bahar odlučio da eksperimentiše, da na poziciju beka stavi igrača kojem to ne odgovara, koji je po vokaciji defanzivni vezni, Srđana Mijailovića, u napadu je bila neka mešavina između Krasoa i Bukarija i sve je to izgledalo veoma nakaradno na terenu. Pogotovo uz činjenicu da je na štoperu ponovo bio Milan Rodić, koji je imao više grešaka, nego li i dobrih stvari.

U tom "bućkurišu" od Zvezdine igre, videle su se naznake, ali, daleko do toga da su mogli ozbiljnije da ugroze Lajpcig, koji je došao po tri boda, koja je i odneo svojoj kući.

Na kraju, mogla je Zvezda i do remija, ali je Blasvik bio taj koji je spasio svoju ekipu, kada je Piter Olajinka bio jako blizu da postigne gol.

Strelci su na kraju bili samo Ćavi Simons i Openda za Lajpcig, odnosno autogol za Zvezdu.

Kako je i gorenavedeno, nade Zvezde su umrle na neki način već u osmom minutu. Ćavi Simons je odigrao simultanku sa igračima Zvezde, radio je šta je hteo, izlomio je štopere, izlomio je igrače, onda se namestio na uglu šesnaesterca i lako pogodio drugi deo gola Glazera, koji ovaj nije mogao da odbrani.

Reklo bi se - sreća, međutim, to je bilo sve osim sreće.

Lajpcig je nastavio da urniše Zvezdu u čitavom prvom poluvremenu, šutirali su iz mnogih pozicija, ređale su se pretnje, koje nisu išle u gol Glazera, ali su lopte uzjale pored stativa, preko prečke... Glazer se našao na vetrometini i na strelištu od strane ovih napadača.

Čak 17 šuteva je Lajpcig uputio u tom prvom poluvremenu, dok je Zvezda imala tek jedan.

Kada je počelo drugo poluvreme, Zvezda je poput one utakmice u Nemačkoj, uspela da se smiri, da se naoštri i to su prikazali.

Već od uvodnih minuta su počeli da napadaju, iz igre je izašao Kraso, izašao je Mijailović, ušao je pravi desni bek i ušao je Endiaje, te su napadi i zaličili na nešto. Ipak, opet bez pritiska, opet bez opasnosti.

Glazer je opet vadio neke neverovatne lopte iz mreže, branio je, sve do 15 minuta pre kraja.

Prvo je u 74. minutu Olajinka imao ogromnu šansu, ali je to odbranio golman Blasvič, a već tri minuta kasnije, Harvi Openda je savladao Glazera i povisio na 2:0, čime je kiša osim fizičke postala i moralna za igrače Zvezde. Međutim, na scenu je tada stupio i Gelor Kanga.

Jedna njegova dobra lopta, dokačila je ona na svom putu i štpoera, te je prevarila Blasvika.

Mogao je na kraju Piter Olajinka da bude heroj, ali je njegov udarac zaustavio Blasvič, golman Lajpciga.
Ipak, to je bilo sve od Zvezde na ovom meču, slična utakmica kao ona u Nemačkoj, a opet i bez bodova u Zvezdi.

                                                          
 
                                                  Tok uživo:
Drugo poluvreme:

45+2 Kakva šansa za Zvezdu

Olainka propušta zlatnu šansu za Zvezdu

36. minut - GOOOOOOL!

Gelor Kanga je uz dosta sreće matirao golmana gostiju i krunisao golom bolju igru crveno-belih u drugom poluvremenu! Nada se probudila i sigurno će Zvezda do kraja ići na sve ili ništa!

31. minut GOOOOOOL

Nakon sjajne šanse za Crvenu zvezdu usledila je kontra gostiju, i Luis Openda je duplirao vođstvo Lajpciga.

28. minut - Kako ovo nije ušlo

Olainka i Ndijaje su imali dva sjajna šuta, najpre Olainka, ali brani golman, a onda posle odbitka i Ndijaje ali pogađa golmana.

23. minut - Simons ponovo preti

Oduzeli su gosti na sredini terena loptu Zvezdi, kombinaovali kratke pasove, a onda je Openda sjajno proigrao Simonsa koji je za trenutak zastao, pa je izgubio korak sa loptom i upropastio šansu.

12. minut - Zvezda napada

Pokušavaju sa svih strana igrači Crvene zvezde, ali nikako ne uspevaju da probiju odbranu gostiju. Uloge su se promenile.

6. minut - Žuti karton za Ivanića

Mirko Ivanić povlačenjem protivničkog igrača sprečava kontru Lajpciga, a za to dobija i žuti karton koji mu je pokazao sudija Orsato.

1. minut - Odličan početak domaćih

Počela je Zvezda ofanzivno, ali se Šerif Ndijaje spetljao, pa je odlična prilika otišla u nepovrat

KRAJ PROVG POLUVREMENA Crveba zvezda 0: 1 Lajpcig

44. minut - Rodić stvara šansu gostima

Openda je, nakon greške Rodića izbio sam pred Glazera, ali je golman Zvezde sjajno reagovao i "oteo" loptu. U itom napadu Bukarije dobio loptu, ali nije uspeo da postigne pogodak.

Foto: K1info

 

41. minut - Sreća za crveno-bele

Openda ponovo šutira sa distance, ali je izblokiran pa je lopta otišla tik pored stative

38. minut - Lajpcig ponovo preti

Lajpcig je još jednom preko Opende zapretio, ali je lopta otišla iznad gola.

27. minut - Ritam igre je pao

Napada se sa obe strne, ali je tempo utakmice opao.

19. minut - Crveni karton za crveno-bele

Luis openda je ušao u sukob sa nekim od pomoćnih trenera zvezde. Pa je sudija pokazao crveni karton klupi crveno-belih.

12. minut - Zvezda konačno prešla centar

Oslobodila se Zvezda pritiska, ali samo za trenutak, pa su uspeli da pređu u protivnički šesnaesterac

8. minut GOOOOL za Lajpcig

Inicjativa gostiju se isplatila. Simons solo prodorom postiže sjajan pogodak.

4. minut - Inicijativa gostiju

U prva četiri minuta videli smo inicijativu Lajpciga. Openda, Forsberg i Hajdara su čuvali loptu i pokušavali da izgrade napad.

1. minut - Utakmica je počela

Utakmica je upravo počela. U loži Marakane je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji gleda meč.

20.30 - Menadžeri u loži, gledaju Bukarija

Kako nam javljaju naši reporteri sa stadiona, u loži na Marakani ima dosta menadžera koji su došli večeras kako bi na delu videli Osmana Bukarija.

20.21 - Čuvena generacija na okupu

Slavni fudbaleri okupili su se u jednoj kafani kako bi se družili i potom u dobrom raspoloženju se uputili ka stadionu na meč Lige šampiona.

Foto: Faebook

 

Na fotografiji se nalaze: Radovan Krivokapić, Milanko Rašković, Ivan Ranđelović, Nenad Kovačević, Marko Pantelić, Blagoje Georgiev, Bojan Miladinović, Adrian Đokaj.

19.45 - Barak Bahar je malo iznenadio sastavom

U timu su Lučić i Kraso...

CRVENA ZVEZDA - LAJPCIG (21.00)

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Danijele Orsato (Italija)

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga, Hvan, Ivanić, Lučić - Bukari, Kraso. Trener: Barak Bahar.

LAJPCIG: Blasvih - Henriks, Simakan, Lukeba, Raum - Šlager, Kampl, Forzberg, Simons - Openda, Poulsen. Trener: Marko Roze.

 

19.04 - Navijači polako pristižu na Marakanu

Navijači Crvene zvezde večeras će davati veliku podršku i vetar u leđa svojim ljubimcima kako bi došli do što boljeg rezultata

 

 

Nemački klub je veliki favorit u ovoj utakmici, međutim, crveno-beli ulaze u meč bez bele zastave, sa željom da uz navijače naprave veliko iznenađenje.

Foto: Starsport


 

 

Trener Crvene zvezde Barak Bahar uveren je da će njegova ekipa krenuti uzlaznom putanjom.

- Svaka utakmica je važna, od početka do kraja. Verujem u sebe, stručni tim i igrače, tako da ćemo dati sve od sebe. Lajpcig je veoma kvalitetan tim, ali mi ćemo se boriti na terenu - rekao je Bahar i dodao:

- Ne smemo dopustiti Lajpcigu da dođe do prostora da se razigra. Moramo naći kombinaciju najbolje odbrane i napada, igraćemo hrabro. Moramo biti fokusirani. Treba da se koncentrišemo i da delujemo agresivno u odbrani, ne samo da postignemo gol.

 

Ostavite komentar