Sport > Fudbal

Partizan SLOMIO otpor Voždovca: : Crno-beli ostvarili 11. POBEDU u NIZU

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac sa ubedljivih 3:0. u okviru 13. kola Superlige

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/10/2023 > 20:36

podeli vest:

Partizan SLOMIO otpor Voždovca: : Crno-beli ostvarili 11. POBEDU u NIZU
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana u 13. kolu Superlige Srbije dočekali su ekipu Voždovca na stadionu u Humskoj. Crno-beli su slavili rezultatom 3:0 (0:0).

Ne da Partizan vrh tabale, ne popušta ni za jotu ko god da se nalazi na drugoj strani terena, a 11. žrtva tima Igora Duljaja u nizu je bila odlična ekipa Voždovca, koju su crbeli porazili sa ubedljivih – 3:0. Golove za domaćina su postigli Ksander Severina, Gajas Zahid i Mateus Saldanja iz jedanaesterca, no, valja napomenuti da je I Bibars Natho upisao dve asistencije, zaokruživši brojku od 50 dodavanja otkako je 2019, godine kročio u Partizan.

Mirovale su mreže u prvih 45 minuta meča u Humskoj, u kojima je Partizan bio za nijansu bolji rival, imao I nešto konkretnije prilike pred golom, ali daleko od toga da je Voždovac bio tim koji se samo branio. Naprotiv, posebno u prvih 2-tak minuta, gosti su igrali spuštenog garda, štpo je samoj utakmici donosilo kvalitete, a publici priliku da uživa u dinamičnom fudbalu, no, nije potrajalo duže od početne faze duela.

Trener Igor Duljaj je I ovoga puta izvršio neke promene, što u postavci igre, što kadrovski, te su crno-beli ponovo počeli u sistemu koji je podrazumevao samo jedno klasično krilo (Ksander Severina), dok je drugu stranu celom dužinom mahom pokrivao Nikola Antić, kome je pomagao Gjas Zahid i ta činjenica je, pre svega, donosila posed Partizanu, ali I višak igrača koji mogu da doneseu ili završni pas ili se i sami pojave u završnici.

 

Počelo je, rekosmo već, veoma agilno sa obe strane, prvi je zapretio Voždovac preko Burmaza iz slobodnog udarca (Jovanović odbranio), da bi ubrzo uzvratio Partizan stvarajući višak na desnom boku gde su Natho, Severina i Belić izbacili defanzivce Vodovca, ali je pas defanzivnog veziste ka Zahidu u poslednjem času presekla odbrana gostiju.

Ni to nije uplašilo igrače Marka Savića, koji su ubrzo pripretili i preko Vaštštuka, da bi crno-beli po istom koncu stvorili prostor na desnom boku, s tim da je ovoga puta Zahid poslužio veoma bledog Natha kao na tacni, ali je Izraelac promašio okvir gola iz izgledne pozicije.

Delovalo je da publiku možda očekuje i goleada, no, ritam je ubrzo počeo da opada, Voždovac da se povlači i brani ispred sopstvenog gola, prepuštajući Partizanu posed i prostor, odnosno, čekajući pravu priliku za kontranapad. U nekim periodima igre “zmajevi” su uspevali da se izvuku do srednje zone, međutim, gosti su patili u organizaciji igre iz poslednje linije, na kojoj su insistirali, predajući često domaćinu loptu u noge. Međutim, Duljajev tim se ni u tim situacijama nije snalazio, jer ili bi pas kasnio ili bi odluka bila pogrešna, pa je Savićev tim uspevao da se “sakupi”, postavi i odbrani.

Foto: Starsport

 

Sve je manje bilo prostora, sve manje prilika za gol, a kada bi se ona i ukazala, bilo bi to obično posle grešeke odbrane gostiju ili karambola, kao u 28. minutu kada je posle udarca Kanutea sa distance i reakcije bloka, lopta ostala ispred Saldanje koji je slabo šutirao desnom nogom. Na sledeću priliku se čekalo do smiraja prvog dela, iako je Partizan preko bokova i kroz sredinu konstantbo pritiskao, centrirao, a ona je došla posle prekida. Loptu je izveo Natho, Ilić šutirao najbolje što je mogao u situaciji kada centrašut nema snagu, ali je golman Katić paradom sprečio pogodak. Bio je to ujedno I poslednji detalj vredan pažnje u prvom delu meča.

U drugom delu na terenu je postojao samo jedan tim – Partizan. Nagoveštaj šta Voždovac očekuje doneli su Severina I Zahid već u 46. minutu kada je Holanđanin, možda i najbolji akter meča,. Po ko zna koji put probio čuvara, sjajno centrirao, ali je Zahid labijom, levom nogom šutirao pored stative.

Već u sledećem napadu Severina je ponovo umakao čuvarima i šutirao dobro sa distance (Katić odbranio), no, bilo je jasno da se odbrana Voždovca povija I da je samo pitanje koliko će izdržati pritisak, Nije dugo, jer je od 55. do 57. minuta tim Igora Duljaja čak dva puta matirao goste.

Foto: Starsport

 

Oba puta iz ofanzivne tranzicije, posle oduzete lopte i brze razmene pasova, koju “zmajevi” nisu mogli da neutrališu, jer su im linije bile razvučene.

U prvom sčučaju Kanute je odigrao za Bibarsa Natha, koji je produžio pas ka Ksanderu Severini, usledio je dribling I pogodak u dalji ugao za - 1:0, dok je u drugom slučaju Gajas Zahid oduzeo posed, odigrao akciju sa Nathom, potom i pogodio za - 2:0, oplemenivši 50. asistenciju Izraelca od dolaska u Humsku.

Sve posle toga je bilo profesionalno odrađivanje posla u režiji Partizana, koji je imao samo jednu pretnju i to VAR-a, kada je u 67. minutu suzdija proveravao kontakt Markovića i Vujanovića, a potom dosudio loptu za crno-bele zbog igranja rukom gostujućeg fudbalera.

Foto: Starsport

 

Oba trenera su izvršila po nekoliko izmena I u toj konstalaciji snaga Partizan je bio bolji protivnik, odigrao nekoliko odličnih napada, da bi u 82. minutu i taj period krunisao golom. Saldanja je u kaznenom prostoru sklonio loptu Dajmanoviću, koji ga je srušio, pa je sudija Stamenković pokazao na belu tačku. Brazilac je preuzeo odgovornost I pogodio za ubedljivih – 3:0...

Pružio je Duljaj do kraja meča priliku i mlađim momcima, no, sve je odavno bilo gotovo, Partizan je vezao 11. uzastopnu pobedu i učvrstio se na vrhu tabele.

Ostavite komentar