Sport > Fudbal

ŠTA SE TO DEŠAVA u FK Partizan? Igrač napao trenera, pa izazvao LANČANU REAKCIJU kakvu niko NIJE OČEKIVAO

Posle incidenta u Subotici, Igor Duljaj otvorio dušu i rekao kakvo je zaista stanje u klubu, navijači prete direktoru kluma Milošu Vazuri

Izvor: K1info

21/10/2023 > 07:32

podeli vest:

ŠTA SE TO DEŠAVA u FK Partizan? Igrač napao trenera, pa izazvao LANČANU REAKCIJU kakvu niko NIJE OČEKIVAO
Foto: Starsport


Uveliko se u Subotici igrala završnica meča, Partizan je ubedljivo vodio protiv Spartaka sa 3:0, a onda je u prvi plan Tv prenosa “uleteo kadar” u kome se Kvinsi Menig i trener Igor Duljaj guraju. 

Ljutog Holanđanina su potom odvukli saigrači I ostatak stručnog štaba, a klub iz Humske bi koliko sutra žestoko trebalo da ga sankcioniše zbog neprofesionalizma, jer nije prvi put u poslednjih nekoliko meseci da izlazi iz okvira običnog fudbalera.

Menig je već nekoliko mečeva “na ledu” kod Duljaja, tim pre što svoje obaveze na terenu ne izvršava u skladu sa bogatim ugovorom koji je ko zna kako dobio,  jer kvalitet koji poseduje je daleko od onoga što iziskuje Partizan.

 

Ovoga puta se zagrevao da uđe na teren, ali je Duljaj promenio odluku, što je Holanđanina izbacilo iz takta, pored činjenice da mu polako klizi sigurna pozicija, u koju ga je neko uljuljkako bez ikakvog osnova u proteklom periodu. Tako je I krenuo ka Duljaju, koji ga je odgurnuo, a veči problem su sprečili ostali igrači I treneri...

Foto: Starsport

 

Nije prvi put da Menig iskače iz koloseka, proteklog leta je na pripremama u Sloveniji odbijao da trenira upirući prstom u čelmike kluba koji su mu dugovali određenu sumu novca na ime plata. Duljaj je imao razumevanja za igrača, nije mu stajao na muku, no, Menigovo ponašanje je vremenom postalo destruktivno, uz sve ono što (ne) pruža na terenu.

Kap je prelila čašu u Subotici i Partizan je na potezu, jer ako dopusti da ispodprosečni stranac remeti atmosferu u timu koji je prvoplasirani, onda je samo pitanje šta je sledeće...

Ali, to je izgleda bila kap koja je prelila čašu kod trenera crno-belih. To se videlo odmah posle meča na konferenciji za medije.

 

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj uputio je apel posle pobede njegove ekipe nad Spartakom u Subotici (3:0), devete u nizu, da se pomogne klubu i isplate plate igračima. 

- Prvo bih želeo da posvetim pobedu našem kolegi Saši Tomiću, čija je majka danas preminula. Kao trener i ceo kolektiv, igrači, posvećujemo pobedu našem kolegi, drugu koji je izuzetno važan za klub. Sa druge strane, hvala svim akterima, jer je bila fer i korektna igra...na kraju krajeva, postoji dosta problema i mnogo toga mi leži na srcu - rekao je Duljaj za TV Arena Sport posle meča.

Foto: Starsport

 

Nastavio je u dahu.

- Moram da kažem, pomozite fudbalskom klubu. Neka se ljuti ko god hoće, neka se ljuti ko hoće na mene. Ovi momci treniraju, ja razmišljam da li će neko da primi platu, da ih izbaci iz stana. Ovi momci su junaci. Neka dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima, neka promene trenera, ali dajte im da prehrane porodicu, oni žive od toga. Morao sam to da kažem zbog njih, ne mogu da ih gledam u oči i da im pričam bajke - rekao je Duljaj.

 

Na kraju je istakao da posebno zahvaljuje navijačima.

- Hvala i navijačima što dolaze od svog troška. Odvajaju od svog džeparca, od svojih usta, da dođu. Ne mogu da razmišljam više da li neko ima da plati kiriju i da jede hleb od naših igrača - zaključio je trener Partizana.

Izjava Igora Duljaja posle meča u Subotici, u kojoj je otkrio tužnu stvarnost Partizana, koji je posle ostavke Milorada Vučelića na mestu predsednika, ostavljen na milost i nemilost, uzburkala je crno-belu javnost, a koplja su se izgleda slomila na generalnom direktoru Milošu Vazuri koji je, zajedno sa svojom porodicom, počeo da dobija pretnje odmah posle utakmice.

Foto: Starsport

 

Jer, njegov privatni broj telefona se nekako našao na društvenim mrežama I situacija je eskalirala...

Tim povodom Duljaj je u izjavi za Telegraf zamolio sve navijače crno-belih da prestanu sa pretnjama, jer to nije poenta, kako kaže, njegove priče, već da se Partizanu pomogne, da se ukljuuče više instance i omoguće klubu normalno funkcionisanje. U ovoj situaciji deluje da su svi digli ruke od crno-belih koji nemaju Upravu, predsednika...

- Pošto sam čuo da generalnom direktoru Milošu Vazuri prete, da ga zovu i šalju mu poruke na privatni telefon, apelujem na navijače da ne prete nikome, da ne ugrožavaju ničiju porodicu, već da ostanu dostojanstveni i stanu u klub u ovim teškim trenucima. Navijači Partizana su oduvek bili gospoda, avangarda i zahvaljujući njihovoj podršci je tim na prvoj poziciji i svetla je tačka celog kluba kome je potrebna pomoć, stabilizacija. Zato još jednom molim da se suzdrže od destruktivnih radnji, da ne diraju nikoga, ničiju porodicu i da su svoju energiju usmere na ekipu, pa se nadamo da će i ta pomoć stići – rekao je Igor Duljaj.

Ostavite komentar