Sport > Fudbal

PARTIZAN je na prvom mestu SUPERLIGE SRBIJE: CRNO - BELI "proleteli" kroz KRUŠEVAC i savladali NAPREDAK

Partizan će u narednom kolu SLS na svom terenu dočekati Mladost

Izvor: K1info/Tanjug

01/10/2023 > 19:47

podeli vest:

PARTIZAN je na prvom mestu SUPERLIGE SRBIJE: CRNO - BELI "proleteli" kroz KRUŠEVAC i savladali NAPREDAK
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Kruševcu ekipu Napretka rezultatom 2:0 (1:0) u meču 10. kola Superlige Srbije.
Pogotke za Partizan postigli su Aldo Kalulu u drugom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena i fudbaler Napretka Stefan Jovanović autogolom u 75. minutu.

Partizan je prvi na tabeli Superlige Srbije sa 22 boda. Crno-beli su poslednji put bili na čelu Superlige Srbije u martu 2022. godine.

Foto: Starsport

 

 

Partizan će u narednom kolu SLS na svom terenu dočekati Mladost.

Napredak je trenutno 14. na tabeli SLS sa sedam bodova, a Kruševljani će u narednom kolu gostovati Radničkom u Nišu.

Partizan je u prvom poluvremenu utakmice u Kruševcu propustio veliki broj šansi, a propisno se obrukao Kalulu koji nije iskoristio izgledne prilike u 11, 14. i 21. minutu. Na golu Napretka briljirao je Vladimir Savić, koji je u 24. minutu uspeo da zaustavi i udarac Aranđela Stojkovića. 

Foto: Starsport

 

Kvinsi Menig nije iskoristio dve šanse za "crno-bele" u 39. minutu. Prvi udarac Meniga odbranio je Savić, a potom je holandski fudbaler šutirao pored gola. 

Partizan je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Kristijan Belić je centrirao, a Kalulu je zatresao mrežu Napretka. Ovo je bio prvi gol Kalulua u dresu Partizana.

Partizan je nastavio sa napadima i u drugom poluvremenu, a Mateus Saldanja je u 49. minutu pogodio stativu. "Crno-beli" su imali novu priliku u 55. minutu, a Svetozar Marković nije uspeo da se upiše u strelce. Napredak je najveću šansu imao u 68. minutu, a golman Partizana Aleksandar Jovanović zaustavio je udarac Milana Bojovića. Kalulu u 74. minutu nije iskoristio novu šansu, a samo minut kasnije Partizan je došao do vođstva od 2:0.

Fudbaler Napretka Stefan Jovanović je nespretno reagovao i poslao je loptu u mrežu. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.
Fudbaleri Javora pobedili su ranije danas u gostima ekipu Radnika 1:0, dok je u toku meč u Pančevu između Železničara i Radničkog iz Kragujevca.

Poslednji meč 10. kola SLS biće odigran sutra od 19 časova, a sastaće se Voždovac i Novi Pazar.

Vojvodina je u petak pobedila IMT 2:1, dok su juče odigrana tri meča 10. kola SLS, a postignuti su sledeći rezultati: Spartak - Čukarički 0:3, Crvena zvezda - Radnički (N) 1:0 i Mladost - TSC 1:1.

Duljaj: Navijači su bili sjajni

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je večeras u Kruševcu da je zadovoljan pobedom protiv Napretka u 10. kolu Superlige Srbije, ali je dodao da loš teren nije dozvolio "crno-belima" da budu konkretniji.

- Protivnik je odigrao fer i korektnu utakmicu. Nije bilo neke agresivnosti ili zle krvi, kao ranije. Mi smo kontrolisali igru od prvog minuta, dali smo dva gola, imali smo još dosta šansi i mirno smo priveli meč kraju - izjavio je Duljaj posle utakmice za TV "Arenasport".

Foto: Starsport

 

Partizan je na meču u Kruševcu imao veliku podršku navijača.

- Moram da napomenem da je ovo divna fudbalska predstava, sa dosta navijača, a na kraju krajeva, fudbal se igra za njih. Mogli smo da budemo bolji u završnici, ali teren nam nije dozvolio da budemo malo konkretniji - istakao je Duljaj.

Ostavite komentar