Sport > Fudbal

HALAND noćas spavao S TRAKOM PREKO USTA? Šta to značl za CRVENU ZVEZDU

Norveški napadač otkrio da smatra da je san najvažnija stvar na svetu, I da je traku preko usta stavio kako bi podstakao disanje na nos

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/09/2023 > 09:33

podeli vest:

HALAND noćas spavao S TRAKOM PREKO USTA? Šta to značl za CRVENU ZVEZDU
Foto: Tanjug/Richard Sellers/PA via AP


Norveški napadač Erling Haland priznao je da je postao pobornik koncepta da tokom noći spava sa zalepljenom trakom preko usta.

As Mančester Sitija gostovao je u podkastu kod Logana Pola i otkrio je da smatra da je san najvažnija stvar na svetu, te da je traku preko usta stavio kako bi podstakao disanje na nos.

Naravno da je to "nateralo" Engleze da se odmah bave teorijama koje stoje iza ove ideje, te se tako navodi da je disanje kroz nos dobro za brži oporavak.

- Disanje na nos deluje kao sistem filtracije za telo, jer dlake iz nosa sprečavaju da alergeni i prašina uđu u pluća, što sprečava alergije. Takođe, smanjuje se podložnost prehladi, a usporavanje disanja plakšava stres. Oslobađa se azot oksid, koji pomaže u širenju krvnih sudova, poboljšavajući unos kiseonika i cirkulaciju - kažu stručnjaci.

Haland je odlično otvorio sezonu u Premijer ligi i dao je sedam golova na pet mečeva, uz jednu asistenciju, a u utorak veče će sa svojim Sitijem igrati meč 1. kola Lige šampiona protiv Crvene zvezde.

Ostavite komentar