Sport > Fudbal

BAHAR spušta LOPTU: Već smo zaboravili BRDO, idemo na MEGDAN najboljem

Moramo da budemo pametniji, da pravimo više šansi, da pametnije koristimo loptu, rekao je trener Crvene Zvezde

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/09/2023 > 20:57 >> 21:57

podeli vest:

BAHAR spušta LOPTU: Već smo zaboravili BRDO, idemo na MEGDAN najboljem
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda


Fudbaleri Čukaričkog slavili su sa 2:1 protiv Crvene zvezde u derbiju sedmog kola Superlige Srbije.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar dao je komentar ovog meča i koliko je teško bilo večeras na Banovom brdu.

- Znamo kako moramo da igramo. Došli su da igraju ozbiljno i fokusirano. Dobro smo krenuli i prvo i drugo poluvreme. Na kraju je usledilo nekoliko grešaka, što je kažnjeno - rekao je Bahar.

Prema njegovim rečima nije bilo kalkulacija.

- Startnih 11 sam izabrao tako što su bili najjači za ovu utakmicu. Nisam razmišljao o sledećem meču. Hteli smo da pobedimo, da napravimo momentum za naredni susret. Ali smo izgubili - razočaran je trener. 

Bahar je prokomentariosao i činjenicu da sledi duel sa Sitijem.

Foto: Starsport

 

- Ne možemo da znamo za sledeći meč i kako će to uticati. Svaki meč ima svoju priču. Sada imamo meč protiv najboljeg tima na svetu, moramo da zaboravimo ovaj meč. Moramo da se fokusiramo na to - ocenio je Bahar. 

Na pitanje šta treba da se promeni, jer Zvezda ne liči na sebe poslednja tri meča, one je odgovorio:

- Znamo da nismo u dobroj formi, pravimo mnogo grešaka, ali ovo je vreme da budemo snažni, da budemo zajedno, da napravimo promene, jer treba promeniti negativni momentum. Naravno, moramo da budemo pametniji, da pravimo više šansi, da pametnije koristimo loptu, kao na treningu. Sve se to dešava tokom mečeva, ali sada moramo da gledamo napred.

Foto: Starsport

 

O promašaju Endiajea, Bahar je kratko rekao da se to dešava:

- Na igru utiče i loš teren. Teren možda nije bio dobro izgledao, jedan dodir nekada nije dovoljan kada je teren takav. 

Pre dolaska Baraka Bahara, novinarima se obratio pomoćni trener Čukaričkog, Milovan Sikimić.

- Uradili smo sve što smo se dogovorili. Rekli smo pre meča da nas očekuje kvalitetan protivnik, koji je pokušao da nas spusti niže. Čestitam momcima koji su odradili besprekorno svaki deo meča. Moglo je da bude još golova, ali bićemo zadovoljni rezultatom - poručio je Sikimić.

Čime je zadovoljan pomoćni trener Čukaričkog večeras?

- Komentar se sami rekli. Nijednog trenutka naš protivnik nam nije dao da se opustimo. Centarfor je tu sa nama nekoliko dana. Pokazao je nama i celoj javnosti da je reč o kvalitetnom igraču koji će nam dosta pomoći i nadomestiti odlazak Badamosija u potpunosti.

Foto: Starsport

 

On je objasnio i kako će ova pobeda uticati na tim. 

- Više bih rekao o krizi rezultata, mislim da će ova pobeda dati krila celom klubu, neki novi elan, pred predstojeće utakmice u Evropi. Da osvetlamo obraz srpskom fudbalu i dođemo do željno iščekivanih bodova u Evropi. Svi momci koji su učestvovali u samoj igri bili su koncentrisani i posvećeni, očekujem da ova utakmica bude dobar pravac kuda treba da idemo - ocenio je on, i dodao:

- Videli ste i sami. To je kvalitetna ekipa koja će već u utorak imati utakmicu. Oni su kvalitetom nas primorali da budemo koncentrisani večeras. Mi smo pripremili meč na način na koji smo želeli, ni šefovo isključenje. Svako je odradio svoj deo posla maksimalno.

 

Ostavite komentar