Sport > Fudbal

Fudbaler Vojvodine U OZBILJNOM STANJU na Institutu u Sremskoj Kamenici, LEKARI NE ZNAJU ŠTA MU JE

Džonatan Bolingi vratio se 14. septembra iz Kinšase gde je bio sa reprezentacijom DR Konga i odmah se požalio da se loše oseća

Izvor: K1info

15/09/2023 > 14:41

podeli vest:

Fudbaler Vojvodine U OZBILJNOM STANJU na Institutu u Sremskoj Kamenici, LEKARI NE ZNAJU ŠTA MU JE
Foto: FK Vojvodina


Posle dvonedeljne reprezentativne pauze, nastavlja se i Superliga Srbije, gde će biti i odigrani jedan mini-lokalni derbi između Vojvodine i Spartaka iz Subotice. 

Ipak, ovaj meč je u senci lošeg zdravstvenog stanja Džonatana Bolingija, napadača Vojvodine, koji je hitno zbrinut u Institutu u Sremskoj Kamenici, pa je tim povodom na konferenciji za medije najpre govorio klupski lekar Borko Vukosav.

– Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici - rekao je i dodao:

- Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja – rekao je dr Borko Vukosav.

Odmah za njim, obratio se i trener Ranko Popović, koji je poslao reči podrške Džonatanu Bolingiju.

– Kada dobijete ovakve vesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu – rekao je Ranko Popović.

Ostavite komentar