Sport > Fudbal

NAJSKUPLJI fudbaler u ISTORIJI Zvezde stigao na MARAKANU: Da pobedimo SITI, pa da proslavimo i moj ROĐENDAN

Reprezentativac Južne Koreje rekao da nije bitno da li je rival Mančester, Lajpcig ili ko drugi, moraju se davati golovi

Izvor: K1info/Tanjug

14/09/2023 > 17:50

podeli vest:

NAJSKUPLJI fudbaler u ISTORIJI Zvezde stigao na MARAKANU: Da pobedimo SITI, pa da proslavimo i moj ROĐENDAN
Foto: Starsport


Najskuplje pojačanje u istoriji Crvene zvezde fudbalski reprezentativac Južne Koreje In Bon Hvang izjavio je danas na zvaničnom predstavljanju da je zbog Lige šampiona došao u redove crveno-belih i dodao da jedva čeka meč sa Mančester sitijem u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Hvang je nedavno potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a u beogradskom klubu nosiće dres sa brojem 66.

- Pred medijima sam malo nervozan, za razliku od onog na terenu. Ipak, uzbuđen sam što sam došao u Crvenu zvezdu i što ću igrati pred fantastičnim navijačima. Hvala ljudima iz Zvezde koji su me doveli i ukazali mi šansu da nastupim u ovako velikom klubu. Sinoć sam sleteo u Beograd, i oduševio se, mislim da će se grad svideti i mojoj supruzi. Zaista sam uzbuđen što sam ovde - rekao je Hvang na konferenciji za medije.

On je istakao da je za njega veliki motiv igranje u Ligi šampiona. Crvena zvezda će u utorak gostovati Mančester sitiju u prvom kolu elitnog evropskog takmičenja.

- Liga šampiona je veliki razlog zbog kojeg sam ovde, jer svi želimo da igramo u najboljem klupskom takmičenju na svetu. Više sam nego spreman da igram u Zvezdi, sa mojim saigračima, da se predstavim navijačima. Nema lake grupe u Ligi šampiona. Imamo dobar tim i uzbuđen sam što ću igrati protiv velikih evropskih klubova, kao što je Mančester siti. Radujem se toj utakmici, a ne plašimo se nikog. Mislim da možemo da pobedimo bilo koga u našoj grupi - dodao je reprezentativac Južne Koreje.

Hvang je govorio i o pritisku igranja u velikom klubu.

- Dobro je imati pritisak, bolje nego da je drugačije. Srećan sam što sam u velikom klubu, a to da li sam najskuplje pojačanje ili ne - ne utiče na mene. Samo želim da se priključim saigračima, da budem na terenu i pokažem se, a sa svakim pritiskom mogu da se nosim. Pritisak postoji, ali ne zbog toga što sam mnogo plaćen, nego zato što to ide sa ovim grbom. Uradiću sve da pomognem timu, pokazaću karakter i nadam se da ću postići mnogo golova uz asistencije.

On je istakao da ne bira na kojoj poziciji će igrati u Crvenoj zvezdi.

- U sredini mi je svejedno gde igram, da li je to ofanzivnije, defanzivnije, centralno ili možda i bočno. Gde god me trener stavi da igram, daću sve od sebe, ako budem trebao i da branim, nema problema. Nisam pričao sa trenerom Baharom još uvek, mislim da ćemo danas imati sastanak, ali kroz razgovor sa Marinom, još pre potpisa ugovora, rekao mi je o sistemu u kom Zvezda igra. Vidi me kao "osmicu", želim da budem veza između odbrane i napada, i upravo smatram da to najbolje radim. Spreman sam na to, a biće sve još jasnije kad budem pričao sa trenerom.

Korejac je rekao da je dobro upoznat sa Zvezdinom istorijom.

- Znam da je Zvezda, ne samo najveći klub u Srbiji, već i jedan od najvećih u Evropi. Reč je o klubu koji je osvojio Ligu šampiona 1991. godine, a time ne mogu mnogi u Evropi da se pohvale. Tako da, smatram da novi igrači moraju da budu svesni gde dolaze, da radimo još više i da pokušamo da ponovimo velike klupske uspehe. Verujem da će u budućnosti biti još bolje, a mislim da mogu da pomognem u tome.

On je uveren da će se brzo adaptirani u tim crveno-belih.

- Kad se priključiš novom timu, moraš da se prilagodiš sistemu, okruženju, svemu, a smatram da sam osoba koja to čini vrlo brzo i lako. Tako je bilo u Olimpijakosu, Rubinu, Vankuveru. U skladu s tim, verujem da ću se brzo adaptirati i u Zvezdi - naveo je Hvang.

Hvang je priznao da je saigračima iz reprezentacije Južne Koreje pričao o Mančester sitiju.

- Pričao sam sa Sonom koji igra za Totenhem i Hvangom iz Vulverhemptona o Sitiju i rekli su mi da moram da budem spreman da trčim bez prestanka 90 minuta. To je ono što mogu da radim, da trčim kontinuirano, ali ne mislim da ćemo da se branimo 90 minuta, baš suprotno, moramo svakog da napadnemo. Nebitno je da li je preko puta Siti, Lajpcig ili bilo ko, moraš da postigneš gol da bi pobedio. Moramo da pobeđujemo utakmice u Ligi šampiona, a ne da se branimo i da igramo na remi. Spreman sam da pomognem timu, spreman sam da trčim kao pas.

Hvang je igrao za Južnu Koreju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- SP je nešto najveće kada je reč o reprezentacijama. Zaista sam bio ponosan što sam mogao da predstavljam svoju zemlju, i svakako mislim da sam bolji igrač nakon tog iskustva. Što se tiče nadimka, ljudi u Koreji su me prozvali tako, kroz šalu su govorili da sam Bentuov sin, jer me je stavljao da igram na svakoj utakmici, iako je bilo dosta kritika na naš račun. Zahvalan sam mu, verovao mi je uvek, a i ja njemu i još uvek smo u kontaktu.

On će 20. septembra da proslavi 27. rođendan.

- Nisam imao priliku da igram ni sa kim od saigrača do sad, ali sam se nastupio protiv Kangve, dok sam bio u Rusiji. Fudbal je takav nepredvidiv. Što se dolaska u Zvezdu tiče, pričao sam sa Marinom najviše, ali i sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem koji mi je rekao ono za moj rođendan, verujem da ste to čuli već. Dakle, treba da pobedimo u Mančesteru i da sutra proslavimo i trijumf, ali i moj rođendan, tako da, daćemo sve od sebe da to bude tako - istakao je Hvang.

Foto: Starsport

 

 

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela poželeo je dobrošlicu Hvangu.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim novog fudbalera koji dolazi iz Olimpijakosa i reprezentativac je Južne Koreje. Radi se o igraču sredine terena kog smo dugo pratili i hteli da dovedemo još prošle godine u Crven zvezdu. Tada nismo uspeli, ali sad jesmo i to je najvažnije. Igra u sredini terena, tražili smo taj profil i on će napraviti potreban balans u veznom redu. Sigurni smo da će doprineti boljim rezultatima - zaključio je Mitar Mrkela.

Ostavite komentar