Sport > Fudbal

ŽREB za Ligu ŠAMPIONA: Nije lako, nije ni KATASTROFA - Zvezdini rivali u GRUPI G su Mančester SITI, Lajpcig i JANG bojs

Šampion Srbije je bio u trećem šeširu, gde su bili i Šahtjor, Salcburg, Milan, Braga, PSV Ajndhoven, Lacio i Kopenhagen

Izvor: K1info

31/08/2023 > 18:00

podeli vest:

ŽREB za Ligu ŠAMPIONA: Nije lako, nije ni KATASTROFA - Zvezdini rivali u GRUPI G su Mančester SITI, Lajpcig i JANG bojs
Foto: Tanjug/AP


Uzbuđenje je dostiglo vrhunac i upravo smo saznali da li nam je Fortuna bila naklonjena ili ne (uglavnom nije, mada nije ni katastrofa)...

Iako bi, doduše, bilo bolje da se oslanjamo na znanje i kvalitet, da se mi vratimo staroj, dobroj sreći - završen je žreb za grupnu fazu Lige šampiona, istorijski za srpski fudbal jer se Crvena zvezda direktno plasirala u elitu, a mi ćemo videti krajem decembra da li je to bilo dobro za srpski fudbal ili ne...

Na početku sreća nije preterano bila na našoj strani, jer nam je kao jedan od rivala u grupi G zapao najteži mogući - prvak Evrope Mančester siti, a kao drugi nemački Lajpcig. Ipak, na kraju, nije to bila baš ni najstrašnija moguća grupa, jer je iz četvrtog šešira kod nas stigao Jang Bojs.

 

Grupa A: Bajern, Mančester junajted, Kopenhagen, Galatasaraj
Grupa B: Sevilja, Arsenal, PSV, Lans
Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin
Grupa D: Benfika, Inter, Salcburg, Real Sosijedad

Foto: Tanjug/AP

 
Grupa E: Fejnord, Atletiko M, Lacio, Seltik
Grupa F: PSŽ, Borusija D, Milan, Njukasl
Grupa G: Mančester siti, Lajpcig, Crvena zvezda, Jang Bojs
Grupa H: Barselona, Porto, Šahtjor, Antverpen

Bilo kako bilo, u Grimaldi forumu u Monaku, gde je žreb održan, šampion Srbije, Crvena zvezda, bio je u trećem šeširu u kojem su bili i Šahtjor, Salcburg, Milan, Braga, PSV Ajndhoven, Lacio i Kopenhagen, tako da sa ovim ekipama crveno-beli nisu ni mogli da budu i istoj grupi. Delegacija crveno-belih je, naravno, bila u Monaku i posmatrala žreb.

Još sinoć su, inače, bili poznati sastavi sva četiri šešira za najjače klupsko fudbalsko takmičenje na Starkom kontinentu.

Prvi šešir: Mančester Siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, Fejnord

Drugi šešir: Mančester Junajted, Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Borusija Dortmund, Lajpcig, Porto

Četvrti šešir: Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lans, Jang Bojs, Antverpen

Pre žreba se spekulisalo da bi možda najbolje bilo da Zvezda bude u grupi sa Bajernom, Realom i Njukaslom, jer su to najjači mogući rivali iz preostalih šešira i sigurno je da bi privukli najviše publike. Druga je stvar što je pitanje da li bi to podrazumevalo i fudbalsku agoniju za crveno-bele, s obzirom na kvalitet rivala...

Pri tome, da bismo mi pokazali naš kvalitet neophodno je da igramo protiv najboljih, ali ajde - zašto ne bismo pokušali i da se "provučemo", pa da dobijemo što je lakšu moguću grupu - zato se i pominjalo da bi u imaginarnoj grupi X rivali mogli da nam budu Fejnord, Porto i Antverpen.

Tu je, pak, problem bio ako se sa njima obrukamo, a dobijemo "najlakšu" grupu...

Bilo kako bilo, tih kvazi-grupa nema, izabrane su prave, a da li ćemo biti ponosni ili posramljeni, znaćemo od 19. septembra do 13. decembra ove godine, kada su na programu svi mečevi grupne faze Lige šampiona.

Naime, utakmice prvog kola LŠ na programu su 19. i 20. septembra, a drugo kolo biće odigrano trećeg i četvrtog oktobra. Mečevi trećeg kola LŠ su na programu 24. i 25. oktobra, a četvrto kolo biće odigrano dve nedelje kasnije. Peto kolo se igra 28. i 29. novembra, a poslednje, šesto 12. i 13. decembra.

Finale Lige šampiona u sezoni 2023/ 2024 igraće se 1. juna iduće godine na čuvenom stadionu Vembli u Lomdonu.

Ostavite komentar